50godina.jpg
digitalbanner-naslovna7.jpg

Bugarska: Bh reprezentacija nogometaša – beskućnika prva

Autor: Avgust 12, 2016 0

Sofija, 25. juni 2016. – Dvije pobjede i jedan poraz nakon izvođenja penala bile su dovoljne da BH. Reprezentacija nogometaša – beskućnika prvi dan Međunarodnog turnira u Sofiji završi na prvom mjestu.

 

Naši momci pobijedili su Bugarsku 9:6, i ekipu United Afrika (ekipa sastavljena od migranata i studenata iz afričkih zemalja) 9:5, dok smo izgubili na penale od Rumunije 5:4 (u regularnom dijelu utakmice bilo je 4:4).

 

Sutra su predviđene još tri utakmice našeg tima sa istim protivnicima, nakon čega će biti poznati najuspješniji na turniru. Sam turnir u Sofiji prolazi u lijepom druženju, domaćin je odličan, a prilika za uigrajvanje pred SP u Škotskoj idealana, javlja iz Sofije Elmedin Škrebo projekt menadžer MFS-EMMAUS-a u čijoj organizaciji su naši momci otputovali u Bugarsku.

 

Međunarodni turnir u Sofiji je ujedno i posljednje okupljanje BH. Reprezentacije pred odlazak na Svjetsko prvenstvo igrača – beskućnika 2016. koje se održava ove godine od 10- do 16. jula u Glasgowu.

Nakon osvojenog historijskog srebra na Svjetskom prvenstvu u Čileu za nogometaše - beskućnike, Reprezentacija Bosne i Hercegovine počela je sa pripremama za Homeless World Cup 2016 još u aprilu ove godine. Najbolji rezultat Reprezentacije BiH do sada je osvojeno drugo mjesto na SP u Čileu 2014. godine.

Pravilo za sve reprezentacije je promjena kompletne ekipe svake godine, a BiH će ove godine predstavljati Asmir Mehić, Danijel Kolanović, Eldin Baraković, Mehmed Baščelić, Jovan Malinović, Sejfo Beganović, Sefer Halilović i Esmin Mehanović.

Ove godine Na SP u Glasgowu učestvuje 48 reprezentacija u muškoj i 16 u ženskoj konkurenciji. Bit će to 14. po redu Svjetsko prvenstvo, a za BH. Reprezentaciju 5. u nizu učešće.

© 2017 Preporod All Rights Reserved. Implemented by HudHudPro - Video produkcija