digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Manifestacija Selam ya Resulallah počinje u petak

Autor: Novembar 30, 2016 0

Tradicionalna vjerska manifestacija “Selam, ya Resulallah” 2016/17. - Dani o Allahovom poslaniku", koju Medžlis Islamske zajednice Sarajevo organizira u čast rođenja posljednjeg Božijeg poslanika Muhammeda a.s., ove godine bit će održana od 2. do 29. decembra. Moto ovogodišnje manifestacije je "Budimo uz one kojima je potrebna naša pomoć".

 Glavni imam Medžlisa IZ Sarajevo Ferid Dautović istakao je kako Medžlis već 12 godina uspješno organizira manifestaciju “Selam, ya Resulallah”.

“Poslanik Muhammed je milost Boga Dragoga. Milost svim svjetovima. On je radost, on je veselje, on je donio radosnu vijest i on sam je radosna vijest, zato mi kroz našu manifestaciju želimo promovirati tu radosnu vijest. Lijepo lice islama, nenamrgođeno lice islama. Islam koji je donio mir, mir koji treba vladati ljudskim dušama i mir koji iz tih ljudskih duša treba da se prenese u naš društveni ambijent“,  rekao glavni imam Dautović na press-konferenciji koja je održana danas u gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu.

Ovogodišnji program manifestacije možete vidjeti OVDJE.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine