Printaj ovu stranu

Nakon pokolja u Egiptu: Bizarni atentat na muslimanski um

Autor: Novembar 27, 2017 0

 Opširnije o terorističkom napadu na džamiju u Egiptu u Preporodu od 1. decembra, 2017. godine

 

"هدايتكمأحبإلينامنقتلكم "

"Vaša uputa nam je draža nego da vas pobijemo"

Ovo je naslov prijetećeg pisma koje je cirkuliralo kao opomena mještanima sela Rawda u kojem su u petak tokom džuma namaza militanti ISIL-a (Vilajet Sinaj) pobili 305 klanjača.

Sivomaslinasti ćilimi džamije Rawda obojeni su krvlju nedužnih seljana mjesta Rawda zato što su se pokušali usprotiviti krvničkoj skupini koljača - pasa s dna džehennemskih - zalutale bagre koja je sebi umislila da dijeli Božiji sud: ko je vjernik, a ko nevjernik!  Prijetili su im i na kraju prijetnju ispunili da ne održavaju halke zikra i druge sufijske običaje... Svjedoci vele da su posljednje prijetnje bile vezane za učenje mevluda!

Znali su mještani Rawde za prijetnje, ali niko nije mogao ni zamisliti da će zločincima na um pasti da uđu u džamiju za vrijeme džuma namaza i počnu pucati po klanjačima, a jedan se, prema svjedočenjima, popeo na minber kako bi one starije pokosio ravno po prsima!

Za ime kojeg Boga, koje Upute i kojeg "pravog" islama?

Nažalost, neki misle da se tek tako jednostavno mogu isključiti generatori te ideologije pritiskom na dugme, kao što su se decenijama "na dugme" te ideje diseminirale i odgajale generacije misionara da rade na njihovom širenju. Problem je što su sada okolnosti nereda i državnog terora u Egiptu (abortiranje demokratskog pokušaja 2013.) dovele do situacije su te snage haosa počele sprovoditi u djelo upravo one postulate kojim su im glave punili šejhovi suženih pogleda.

Da, muslimani su najveće žrtve te opasne kancerogene ideologije i zbog toga što su dozvolili da budu zaraženi, a njihova ulema je odgovorna jer im nije pružila valjanu zaštitu od te zaraze!

Sličica Želim Print

 

Stoga je izjava "Vaša uputa nam je draža nego da vas pobijemo" bizarni atentat na muslimanski um ovog vremena jer mu je oduzelo logiku, suzilo ga na nivo ponavljanja mikroregulacija prošlosti vjerujući da islam vraćaju korijenima, a u stvarnosti ga udaljavaju milijardama svjetlosnih godina od njegove misije i suštine! 

Zbog svega ovoga pokolj nad muslimanima u džamiji Rawda svojevrsna je prijetnja svim muslimanima svijeta, pa i  nama u Bosni jer smo pristali dozvoliti tom kancerogenom učenju da se nesmetano širi među nama.

 

 

 

Zadnji put promjenjen Ponedjeljak, 27 Novembar 2017 16:56
Mirnes Kovač

Mirnes Kovač je novinar i politički analitičar iz Sarajeva. Završio je Gazi Husrev-begovu medresu, Fakultet islamskih nauka u Sarajevu, a magistrirao je međunarodne odnose na Univerzitetu Sussex u Velikoj Britaniji. Bavi se praćenjem i analizom političkih procesa u regiji Bliskog istoka i Balkana. Predavač je na SSST-u, sarajevskom univerzitetu Sarajevo School of Science and Technology. Pored prevodilačkog rada, autor je brojnih članaka i knjiga, a kao politički analitičar saradnik je Al Jazeere, Huffington Posta i drugih elektronskih i printanih medija. Član redakcije Preporoda je od 2006. godine.

Twitter

Facebook

Posljednje od Mirnes Kovač