digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif
Redakcija

Redakcija

  • kaže u razgovoru za naš list prof. d Denis Zvizdić, zastupnik u državnom Parlamentu Bosne i Hercegovine i član Kolegija Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH

Intervju s akademikom Enesom Karićem objavljen je u štampanom i online izdanju Islamische Zeitunga, njemačkih islamskih novina, u augustu ove godine. Za svoje čitatelje, Preporod donosi prevod ovog intervjua u kojem je razgovarano o islamskom naslijeđu Bošnjaka i njihovoj (religijskoj) kulturi, stanju muslimana u Evropi i perspektivama pluralizma.

S obzirom na pozitivne ocjene učesnika, Fakultet nastavlja realizaciju ovog programa i u narednom periodu, uživo i online putem, a kao i ranijih godina, održavat će se u prepoznatljivom i historijski značajnom ambijentu Fakulteta. Prijave su otvorene do 30. septembra ove godine.

Ove godine radi zajedničkog nastupa na općim izborima probosanske snage u manjem entitetu formirali su koaliciju koja okuplja probosanske stranke iz ovog entiteta

U novom printanom izdanju Preporoda 18/1220 od 15. septembra 2022. čitajte

Javnost u Bosni i Hercegovini šokirana je gostovanjem pjesnika i profesora Džemaludina Latića na jednoj sarajevskoj televiziji, u kojem je iznio niz optužbi na račun rahmetli Alije Izetbegovića, ali i Islamske zajednice.

Stranica 1 od 396

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine