digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Napad na imama na radnom mjestu

Autor: MUHAMED VELIĆ Januar 01, 2016 0

U subotu ujutro, 26. 12., poveo sam djecu iz svoga mekteba u Brusa bezistan na Izložbu o Allahovom Poslaniku, a. s. Mjesto okupljanja bilo je na Baščaršiji, ispred ulaza u Čaršijsku džamiju.

Kada sam stigao u 10h, djeca su već bila skupljena sa svojim roditeljima, no, primijetio sam na dnu trga da novinar Fatmir Alispahić snima emisiju. Čim me je vidio prekinuo je snimanje i uputio se prema meni, s mikrofonom na reveru. Poselamili smo se, kao ljudi koji se znaju već nekoliko godina, jer smo sarađivali: prije 5,6 godina bio sam mu recenzent knjige "Reisofobija" i napisao Pogovor za istu, održali smo nekoliko zajedničkih promocija knjige i tribina (o Palestini), zamolio me da napišem tekst podrške u Avazu u kojem sam osudio odbijenicu sa Filozofskog fakulteta u Sarajevu za njegovu doktorsku disertaciju, što sam naravno i uradio. 

 

Na društvenim mrežama, vidio sam, munjevitom brzinom se počelo to šerovati,

a moje se imamsko i ljudsko meso i moja krv pila na stotine i stotine strana i komentara. 

Nejse, bio sam to jutro s djecom kada je ušao u našu grupu i zamolio me da mu budem gost u njegovoj emisiji "Defter hefte". Rekao sam da sada nisam spreman jer vodim djecu na Izložbu. On je insistirao, molećivo kazavši da mogu jednu minutu odvojiti da se samo poselamimo, zbog tolike saradnje. Ponovo sam ga odbio, a on je bio još uporniji. Djeca su to gledala, a onda zbog djece, da ih poštedim, pristao sam da se samo poselamimo pred kamerom. No, prevario me. 

Jer, tada na scenu stupa njegov razbojnički naum, gdje me je u stilu Federalne televizije od prije nekoliko godina, gebelsovski počeo pred kamerom maltretirati i optuživati za nešto što nije moja odgovornost i što nema veze sa mnom. Vodili smo jedan ružan razgovor, kojeg smo prekinuli. Rekao sam mu na kraju, budući me je na sred ulice zaskočio i počeo maltretirati svojim ružnim upadicama, da ne smije objaviti ovaj razgovor i da nema moju dozvolu. Rastali smo se. Pomutio mi je čitav dan, kao što ga mogu pomutiti najveći zlobnici sa svojim prevarama. 

Otišao sam s djecom na Izložbu, boreći se da potisnem gorak osjećaj prevare i zloupotrebe koju mi je učinio. S divnim voditeljem na Izložbi, pojašnjavali smo djeci život Allahovog Poslanika, a. s., kroz makete i slike. Klanjao sam podne namaz u Begovoj džamiji, a nakon podne namaza klanjao sam dženazu namaz svom ahbabu Fahri taksisti. 

Čitav dan sam se borio s gorčinom prevare koju mi je načinio novinar Fatmir Alispahić, a nakon jacije namaza poslao sam mu poruku, ponovo kazavši da nema moju dozvolu da objavi razgovor. Poruku sam mu poslao i na Facebook. Nije mi ništa odgovorio. Ipak, potajno sam se nadao da neće taj ružni razgovor objaviti, u kojem nisam kazao ništa pogrešno, ali je ružan zato što je zaskočen na sred ulice i što je svađalački. A onda u nedjelju navečer, kada sam vidio najavu i emitiranje emisije na TV Igman i u ponedjeljak na You Tube kanalu, nisam mogao vjerovati šta je uradio. Od tako ružnog razgovora, on ga je tako ružno i monstruzono isjekao i montirao da je to sve bilo više nego odvratno. 

Na društvenim mrežama, vidio sam, munjevitom brzinom se počelo to šerovati, a moje se imamsko i ljudsko meso i moja krv pila na stotine i stotine strana i komentara. 

Nazvao sam ga, bio sam ljut, rekao sam mu da nije smio nikako objaviti ovaj razgovor u kojem me denuncira i postavlja kao metu mnogobrojnim ekstremistima i zlonamjernicima. Objesio je metu na moj vrat i pozvao da mi se glava skine. Pravdao se, rekao je da nije vidio poruku na mobitelu, tek noć poslije (sic!), pa je predložio da nazove TV Igman pa da im kaže da isjeku dio sa mnom iz emisije. Nisam mu mogao vjerovati, već sam nazvao direktoricu Almu, koja nije mogla vjerovati šta se dogodilo. Zatražila je halala što sam bio na bihuzuru i uklonila cjelokupnu emisiju s kanala. 

Međutim, već je bilo kasno. Jer, pokvareni zlobnici i medijske krvopije presnimili su emisiju i krenula je gozba mojim mesom i čašćavanje mojom imamskom čašću i ljudskim dostojanstvom. Hijene im nisu bile ravne. A najdalje od svih njih je otišao izvjesni Resul M., teolog i latentni haridžija, koji je i prvi presnimio video, objavio ga i kazao da me je Fatmir "brutalno silovao" na Baščaršiji. To je uradio u ponedjeljak (28.12.) u 18:05, tada je snimio video, ostalo je vrijeme na displayu, a ja sam u tom trenutku imamio jaciju namaz u svojoj džamiji i bio na farz namazu. (Samo da usporedim šta ko radi u isto vrijeme. I kako se radi imamima o glavi dok vode i presvode svoje džemate pa i za vrijeme samog namaza.) Komentari na njegovom profilu bili su istog karaktera pa i gori. 

Također, svima onima koji su se u ovoj ujdurmi naslađivali mojim mesom i istresali se po mojoj časti i dostojanstvu, najogavnijim izljevima, neću halaliti. Tužit ću ih sve zajedno Gospodaru, Allahu, Silnom, Moćnom i Pravednom. 

Konačno, kao imamu i kao čovjeku, ostaje mi vjera u Allaha da je On najbolji Zaštitnik i Gospodar. U njega se uzdam, divan li je On Gospodar i divan li je On Zaštitnik. 

Molim Ga da me zaštiti od zlobnika i haridžija, kao što je u konačnici zaštitio i čestitu majku hz. Aišu, kada su je slični optužili za nemoral i napali na njenu čast, u poznatom slučaju Objede i Ifka. 

Hvala i svim dobrim ljudima, na podršci. 

---

Reci: "Tražim zaštitu Gospodara ljudi, Vladara ljudi, Boga ljudi, od zla-šjetana napasnika, koji zle misli unosi u srca ljudi, od džina i od ljudi."

 

 

Zadnji put promjenjen Petak, 01 Januar 2016 09:42

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine