digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Izazovi obrazovnog sistema na Kosovu

Autor: Februar 21, 2018 0

Nakon rata na Kosovu pored Univerziteta u Prištini, osnivani su i drugi, kako državni tako i brojni privatni univerziteti i koledži, a ovi zadnji su naročito doprinijeli da se pojavi veliki jaz između kvaliteta i kvantiteta u obrazovanju.

Nema zajednice ili društva koje nije prepoznalo kakvu snagu, moć i značaj ima obrazovanje, učenje i osposobljavanje, te koje ne pokušava biti ukorak s onima koji su na tom polju već ostvarili zavidne rezultate.

Međutim, nije isto željeti, pokušati i znati. Kako bi se jedan toliko veliki cilj ostvario neophodna je koegzistencija triju navedenih osobina. Želja je ispravna jedino kada je opravdana argumentom: „želim, to jest mogu, uradit ću“. Sa druge strane, ako je jedna od ovih komponenti je „falična“ to je dovoljan razlog da će cjelina, koja se izgradi u takvim neadekvatnim uvjetima biti u opasnosti da se kad-tad raspadne.

00Slicica zelim Print

Zadnji put promjenjen Srijeda, 21 Februar 2018 15:04
Azmir Jusufi

 rođen 20. 10. 1985. u Prizrenu, Kosovo. Srednješkolsko obrazovanje završio u periodu od 2000. do 2004. godine u srednjoj Medresi ‘Alauddin’ u Prizrenu. Dodiplomski studij pohađao u periodu od 2004. do 2008. godine na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu – Univerziteta u Sarajevu, gdje je stekao visoku spremu na teološkom odsjeku 16. 06. 2008. godine, i time ispunio sve propisane uvjete za sticanje diplome o visokoj spremi iz ISLAMSKIH TEOLOŠKIH STUDIJA i time stiče stručni naziv PROFESOR ISLAMSKE TEOLOGIJE. Akademske 2012./13. upisuje Postdiplomski (magistarski) studij na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu te magistrira 2015. godine na istom fakultetu s temom “Šerif Ahmeti i njegov doprinos u prevođenju i tumačenju Kur’ana na albanskom jeziku”.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine