digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Projekat kreativnih radionica u Dječijem domu na Bjelavama

Uprava za vanjske poslove i dijasporu je u toku školske 2016/17. pokrenula i realizirala projekat „Učimo i igrajmo se na kreativan način“ za djecu bez roditeljskog staranja u Dječijem domu Bjelave. Finansijsku podršku projektu dala je Uprava za vjerske poslove pri Ambasadi Republike Turske u BiH (Diyanet).

Tokom realizacije projekta uočeno je da djeca imaju potrebu i za instruktivnom nastavom iz školskih predmeta, te je organizovan i ovaj vid podrške koji je finasijski podržala organizacija Human Appeal.

“Proteklu školsku godinu smo svaki vikend po dva sata provodili sa djecom bez roditeljskog staranja u Domu Bjelave. Program je osmišljen na način da sa djecom imamo kreativni rad, da se družimo, pričamo priče. Željeli smo da iskazemo brigu prema ovoj djeci i da kroz umjetničke i edukativne radionice družeći se pričamo o vrijednostima“, istakla je Sabrija Mehmedović jedna od koordinatorica projekta ispred Uprave za vanjske poslove i dijasporu, dodajući da ih je u svemu tome vodila ljubav, koja je pokretač u ovom poslu.

“Rijaset Islamske zajednice je ovo osmislio kao jedan vid brige za ovu skupinu djece. Islamska zajednica u BiH ima različite projekte, ne samo one koji su vezani za vjerske programe”, poručila je koordinatorica Habiba Bašić.

Završnoj svečanosti prisustvovao je i Hasan Atli, savjetnik za vjerska pitanja Ambasade Turske u Sarajevu.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine