digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Svečana akademija GHB medrese: Pola generacije odlikaši

Autor: Elvedin Subašić April 25, 2015 0

Danas nakon podne-namaza upriličena je svečana akademija i promocija maturanata i maturantica Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu

Gazi Husrev-begova medresa koja ove obilježava 478. godina kontinuiranog rada organizirala je svečanu akademiju u povodu promocije 465. generacije maturanata i 33. generacije maturantica. Ove godine završava ukupno 123 učenika i učenice. Razrednici četiri razreda ovogodišnjih maturanata su: Munir Ahmetspahić, Amina Memišević, Seida Mustafić, Kasim Botonjić, a odgajatelji su bili Mensur Kerla i hafiza Lejla Fulurija.

"Ponosna sam da kao ogajateljica mogu istaći kako je od ukupno 65 učenica njih 40 završilo odličnim uspjehom i primjerenim vladanjem", kazala je Lejla Fulurija, kojoj je ovo prva generacija koju je izvela kao odgajateljica.  U ženskim odjeljenjima od 65 učenica 40 ih je završilo odličnim uspjehom.

U generaciji je 65 učenica

 

Ukupno 58 učenika maturanata

Učenik generacije je Benjamin Fajić koji će svoje školovanje nastaviti na elektrotehnici, a učenica generacije je Adna Mešanović. "Želim se zahvaliti Gospodaru i roditeljima što sam mogla biti učenik medrese. Planiram upisati elektrotehniku na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu,  s obzirom da sam dobila i stipendiju", kazala je Adna. U ovoj generaciji medresu je završila i Widad Al-Husin, kćerka nepravdeno zaotočenog Abu Hamze, koja je očekivala da će joj otac biti na ovogodišnjoj akademiji, ali, ipak, to se nije desilo. Na pitanje kuda dalje nakon medrese njen odgovor je kratak: "Svje je moguće".

Pažnja! Više proèitajte u printanom izdanju Preporoda od 1. maja 2015.g.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine