digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

FIN: Prijave za program Diploma u islamskim naukama

Autor: Decembar 04, 2015 0

Fakultet islamskih nauka u Sarajevu objavljuje poziv za upis u program Diploma u islamskim naukama na bosanskom i engleskom jeziku

Program se organizira četrnaesti put a izvode ga visoko kvalificirani predavači. Program traje od 02. februara do početka maja 2016. godine, uključuje sedam modula i 72 sata nastave. Moduli su organizirani u dva predmeta: Opći uvod u islam (Kratak pregled historije islama; Uvod u islamsku doktrinu; Islamski sveti tekstovi; Islamsko pravo i etika) i Islam u Bosni i Hercegovini (Islamska kultura u BiH;  Islamske institucije u BiH; Savremeno islamsko mišljenje u BiH). Nastava se održava dva  puta sedmično po tri sata iza 18:00h na Fakultetu islamskih nauka. Program uključuje i posjetu islamskim institucijama u Sarajevu.

Cijena programa za predavanja na bosanskom jeziku je 400 KM. Fakultet je u saradnji sa Centrom za napredne studije osigurao deset stipendija za posebne kategorije polaznika na bosanskom jeziku. Za više detalja vidjeti Prospekt programa.

Rok za prijave je 08. januar 2016. Prijavni obrazac i prospekt dostupni su na web stranici www.fin.ba. 
Za detaljnije informacije i registraciju molimo kontaktirajte koordinatoricu projekta Mujesiru Zimić-Gljiva na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na adresu Fakultet islamskih nauka u Sarajevu, Ćemerlina 54, 71 000 Sarajevo, Tel.: + 387 33 251 043; Fax: + 387 33 251 044.

Prijavni obrazac (LINK)

Prospekt DIN 2016 (LINK)

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine