digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Tuzla: Četrnaesti Dani porodičnih vrijednosti o veličini, tradiciji i sudbini Bosne i Hercegovine

Autor: Amina Đulović Mart 25, 2019 0

Dani porodičnih vrijednosti su manifestacija kojom učenici i učenice Behram-begove medrese svake godine istaknu neku vrijednost, koja je tu, oko nas, dio naše radosti i bivstvovanja, a nismo je svjesni. Sadržajnim programom na 14. po redu manifestaciji, koja je održna 22.3.2019. godine u Tuzli, podsjetili su na domovinu, njenu veličinu, tradiciju i sudbinu.

U prepunoj sali BKC-a, učenici Medrese su učili odlomke iz Kur’ana, recitirali hadise, interpretirali ilahije i kaside, čitali recitacije, pjevali sevdalinke, a glumci su izveli kraći dramski prikaz. Posebnost ovogodišnjeg programa je nastup hora Gimnazije Meša Selimović, a postavljena je i izložba kaligrafskih i umjetničkih radova učenika Medrese. Objavljeni su i rezultati literarnog konkursa, koji je, u saradnji s Pedagoškim zavodom Tuzlanskog kantona, raspisan za učenike osnovnih i srednjih škola, kao i za učenike Medrese. Prvonagrađenima su uručene nagrade.

U obraćanju prisutnima, muftija Vahid-ef. Fazlović je ukazao na značaj afirmacije porodičnih vrijednosti, te važnost našeg doma, kuće, domovine, zemlje i države. Svoje besjede održali su i Seid-ef. Eminović iz Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ-e u BiH, direktor Behram-begove medrese Ahmed-ef. Hatunić i Emina Hatunić, profesorica u Behram-begovoj medresi.

Danima porodičnih vrijednosti su prisustvovale gošće iz Žepča, Janje, Bijeljine, Odžaka, Modriče, Vlasenice i brojnih drugih mjesta iz Bosne i Hercegovine. Manifestaciju je organizirala Behram-begova medresa, uz podršku Muftijstva tuzlanskog, Odjela za brak i porodicu.

 

Povezani članci (po oznakama)

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine