digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Održana Skupština Islamske zajednice Bošnjaka u Norveškoj

U subotu, 29. aprila 2017. godine, u Oslu je održana sjednica Skupštine Islamske zajednice Bošnjaka u Norveškoj

Sjednici su bili prisutni delegati iz svih krajeva Norveške. Među prisutnima je bio predstavnik Rijaseta Zejnil-ef. Rebihić, direktor Uprave za ekonomske poslove i finansije i predstavnik Instituta za jezik Muhidin Čolić. Na sjednici su tretirani izvještaji o aktivnostima u 2016. godini, završni račun 2016. godine, te budžet za 2017. godinu. Nakon konstruktivnih diskusija spomenute tačke su jednoglasno usvojene. 

Također su na dnevnom redu bile izmjene i dopune Statuta IZB u Norveškoj, bosanski jezik, Emanet fond i stanje u Islamskom savjetu Norveške. Ove tačke su također bile predmet plodonosne diskusije, pa su izmjene i dopune Statuta usvojene, a aktivnosti Islamske zajednice, odnosno glavnog imama Senaid-ef. Kobilice poduzete u slučaju Islamskog savjeta Norveške dobile su puno razumjevanje i podršku delegata Skupštine Islamske zajednice Bošnjaka u Norveškoj. 

Prisutnima se na kraju obratio Zejnil-ef. Rebihić prenoseći selame od reisu-l-uleme Husein-ef. Kavazovića i konstatirajući bogatstvo aktivnosti, ispravan kurs kretanja i prilično stabilno financijsko stanje Islamske zajednice Bošnjaka u Norveškoj.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine