50godina.jpg
digitalbanner-naslovna7.jpg

Reisu-l-ulema posjetio Ministarstvo vakufa i islamskih pitanja u Državi Katar

Autor: April 15, 2019 0
Sarajevo, 15. april 2019. (MINA) – Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH dr. Husein ef. Kavazović na poziv Ministarstva vakufa i islamskih pitanja od 14. do 17. aprila boravi u radnoj posjeti Državi Katar.
Danas 15. aprila, sastao se sa ministrom Ministarstva vakufa i islamskih pitanja gospodinom Gajsom bin Mubarekom el-Kuvarijem kojem se još jednom zahvalio na podršci koju ovo ministarstvo i Država Katar pružaju Bosni i Hercegovini i Islamskoj zajednici. Na sastanku u zgradi Ministarstva posebno je istaknuto obostrano zadovoljstvo realizacijom projekta izgradnje ali i ceremonijom otvaranja zgrade Gazi Husrev-begove biblioteke. Tokom sastanka razgovaralo se i o nastavku saradnje između Ministarstva i Islamske zajednice na svim poljima.
 11 800x534
Sastanku je prisustvovala i Nj.E. ambasadorica Bosne i Hercegovine u Državi Katar, gospođa Bisera Turković. 
U pratnji reisu-l-uleme u zvaničnoj posjeti Kataru borave direktor Vakufske direkcije Islamske zajednice u BiH, dr. Senaid Zajimović, rukovodilac Ureda za društvenu brigu pri Rijasetu IZ u BiH, Ibrahim Malanović, te Vesim Subhi, stručni saradnik za odnose sa muslimanskim državama. 
Delegacija će u toku boravka u Kataru također posjetiti i Generalnu direkciju vakufa, Fond zekata, kao i druge institucije Katara s kojima IZ u BiH ima saradnju.  
 
© 2017 Preporod All Rights Reserved. Implemented by HudHudPro - Video produkcija