digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Opremanje Gazijine medrese smart projektorima

Autor: Septembar 10, 2019 0

Danas je u amfiteatru Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu potpisan memorandum o saradnji između ove medrese, internacionalne fondacije Waqf i humanitarne organizacije Islamic Relief BiH

Potpisivanje memoranduma između predstavnika ovih institucija rezultat je opremanja učionica medrese interaktivnim smart projektorima koje je fondacija Waqf iz Velike Britanije dodijelila medresi putem Islamic Reliefa u BiH. Inače, u pethodne tri godine Gazi Husrev-begova medresa je intezivirala realizaciju infrastrukturalnih projekata, s ciljem objezbjeđivanja što boljih uslova učenicima. Ovim projektom medresa je dobila 21 interaktivni projektor za muška i ženska odjeljenja medrese radi podizanja nivoa kvalitete i savremenosti nastavnog procesa.

Svečanom programu prisutvovao je direktor Gazi Husrev-begove medrese Mensur Malkić, direktor fondacije Waqf Lutfi As-Sajed Ali, direktor Islamic Reliefa Emir Čiča te šef Odjela za srednjoškolsko obrazovanje u Upravi za obrazovanje i nauku Seid Eminović. 

Prisutnima se obratio direktor Malkić, koji se zahvalio na donaciji koja je, prema njegovim riječima, bila neočekivana. Naime, direktor Islamic Reliefa, koji se također obratio prisutnima, hafiz Emir Čiča informirao je medresu da će, nakon iste donacije medresama u Travniku i Visokom, fondacija Waqf donirati opremu i medresi u Sarajevu. 

Ovo je treća medresa koju Islamic Relief pomaže, odnosno u kojoj implementira ovakav projekat. Nadam se da mi neće zamjeriti druga dva direktora medresa iz Travnika i Visokog, ali za nas Gazi Husrev-begova medresa je prva medresa po značaju za muslimane Bošnjake u Evropi. Imamo plan da nastavimo sa implementacijom ovih projekata i da sve medrese u BiH dobiju ovakve ili slične table", kazao je Emir Čiča, direktor Islamic Relife u BiH.

Nakon potpisivanja memoranduma gosti su obišli učionice u kojima su instalirani projektori. 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine