50godina.jpg
digitalbanner-naslovna7.jpg

Svečano otvorenje Careve džamije i hamama 20. maja

Sutra, 15. maja 2015. godine, u sjedištu Rijaseta IZ, ul. Zelenih beretki br. 17 u Sarajevu, sa početkom u 10,00 sati, održat će se press konferencija u povodu manifestacije „Dani vakufa 2015“

 

     Naime, Vakufska direkcija Islamske zajednice u BiH već petu godinu organizira manifestaciju pod nazivom „Dani vakufa u BiH“. Ovogodišnja manifestacija bit će održana u periodu od 15. do 29. maja 2015. godine. Okosnicu ovogodišnje manifestacije činit će sljedeći sadržaji: svečano otvaranje Isa-begovog hamama, međunarodni forum o vakufima, tribina o Isa-begu - osnivaču grada Sarajeva, izložba fotografija o rekonstrukciji Isa-begovog hamama, promocija knjige, prezentacija projekata, hutba, mevlud i izbor najistaknutijeg vakifa.

     Cilj organiziranja manifestacije jeste ukazati na značaj i ulogu vakufa u historiji BiH, kao i na njihov sadašnji položaj i stanje. Zatim promovirati vakufe i nova uvakufljenja, doprinijeti procesu zaštite, očuvanja i unaprijeđenja vakufa, kao i procesu restitucije vakufske imovine u BiH.

© 2017 Preporod All Rights Reserved. Implemented by HudHudPro - Video produkcija