digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Imamu Muhamedu Veliću ugasili FB profil

Poznatom sarajevskom imamu Muhamed ef. Veliću, koji je posebno aktivan na društvenim mrežama i kojeg svakodnevno prati i čita nekoliko desetina hiljada mladih ljudi, ugašen je i deaktiviran Facebook profil, piše novinska agencija Patria.

 To je uradila Facebook uprava navodno zbog prekršenih Facebook pravila. 

Međutim, budući da imam Velić piše jako interesantne i uglavnom vjerske postove, koji privlače ogromnu masu mladih ljudi, a ti su postovi nerijetko usmjereni i ka nacionalnom osvješćenju, najvjerovatnije je bio meta virtualnih napadača, kojeg su prijavili za uznemiravanje s nekoliko različitih adresa ili, pak, da mu se pokušalo ući u profil s različitih mjesta i adresa, tako da je Facebook deaktivirao njegov profil. 

No, kako kaže, u posljednje vrijeme dobijao je i poruke od strane osoba pravoslavne vjere i srpske nacionalnosti u kojima su atakovali na islam i Kur'an, kao Allahovu istinsku Objavu.

U posljednjih nekoliko dana tretirao je i pitanje dolaska srbijanskog premijera Aleksandra Vučića u Potočare na dženazu, oštro je osudio nasilje, ali i Vučićevo prisustvo u Potočarima na dženazi. Nekome se to izgleda nije svidjelo. 

Smatramo da Facebooku treba staviti do znanja da se radi o grešci i da što prije trebaju aktivirati Velićev profil, ali, isto tako, ovo je dokaz da se na internetu vodi pravi virtualni "rat" između patriota i onih koji bi da uguše ovu zemlju, bošnjačku naciju pa i njihovu vjeru. 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine