digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Humanitarne i socijalne aktivnosti Islamske zajednice

Autor: E. Subašić Juni 10, 2017 0

Od septembra 2016. do ramazana 2017. godine Islamska zajednica, putem Ureda za društvenu brigu i drugih organizacionih jedinica, realizirala je niz humanitarnih i socijalnih projekata

Iako je primarno djelovanje Islamske zajednice obrazovanje i organizacija vjerskog života, aktivnosti humanitarno-socijalnog karaktera su sastavni dio njene misije. Polovinom prošle godine objavili smo podatke o 2014/2015. godini kada je prema prikupljenim podacima od medžlisa, muftijstava, ustanova i džemata u dijaspori putem IZ kroz projekte socijalnog i humanitarnog karaktera podijeljeno oko 12.783.270 KM.

 

U ramazanskom razgovoru s Hamedom Efendićem, rukovodiocem Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ i Eminom Bešlijom, stručnim saradnikom za koordinaciju i raspodjelu u Uredu,  dobili smo informaciju da će i ove godine iznos biti sličan. Od septembra 2016. do mjeseca ramazana 2017. godine Islamska zajednica je izdvojila značajna sredstva za projekte humanitarno-socijalnog karaktera, a poseban naglasak je stavljen na stipendiranje i u tu svrhu je iz Bejtu-l-mala izdvojeno skoro pola miliona maraka.

 

Cijeli tekst u Preporodu od 15. juna 2017

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine