digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Ramazanska ponuda BBI štednje po mjeri

Bosna Bank International (BBI) je tokom mjeseca ramazana obradovala štediše novom akcijom na oročene depozite. Svim novim štedišama koji se odluče povjeriti svoja sredstva BBI banci do 14. juna, bit će omogućena podsticajna stopa prinosa na depozite.

Atraktivna stopa nove BBI štednje po vašoj mjeri odnosi se na oročenu i rentnu wakala štednju u valutama KM / EUR iznosa do 100.000,00 KM odnosno 50.000,00 EUR i za period oročenja od 12 mjeseci i više.

BBI banka omogućava klijentima oročenje slobodnih novčanih sredstava u iznosu, valuti i na rok koji im najviše odgovara sa isplatom prinosa unaprijed ili mjesečno ili na kraju perioda oročenja.  Oročeni i rentni wakala štedni ulog razlikujemo upravo po dinamici isplate prinosa.

  • Ukoliko se štediše odluče za oročeni štedni ulog, obračun prinosa vršit će se mjesečno, a isplata prinosa po dospijeću osnovog uloga.
  • Ukoliko pak želite mjesečno raspolagati svojim obračunatim prinosom, preporučujemo da se odlučite za rentni štedni ulog.

Pored navedenih vrsta depozita, BBI nudi i druge vrste štednih uloga s ciljem zadovoljenja različitih finansijskih potreba svojih štediša:

  • Otvoreni štedni ulog – namijenjen klijentima koji žele fleksibilnost vlastitih uplata i isplata na depozitni račun. Ova štednja omogućava slobodno raspolaganje novčanim sredstvima do visine minimalnog uloga. Obračun prinosa se vrši mjesečno sa isplatom na a’vista ili tekući račun klijenta.
  • Dječiji wakala štedni ulog – namijenjen za poticanje najmlađih da uče štedjeti novac. Mogućnosti raspolaganja do minimalnog uloga uz obračun prinosa na mjesečnom nivou i istplatu prinosa po dospijeću na a’vista / tekući račun.
  • Wakala štednja sa isplatom prinosa unaprijed – Namijenjen klijentima koji žele isplatu prinosa unaprijed odmah po oročenju sredstava. Period oročenja i stopa prinosa za ovu vrstu depozita su fiksni. Klijent može raspolagati depozitom po dospijeću.
  • Hadždž wakala štedni ulog – depozit namijenjeni za klijente koji planiraju odlazak na hadždž. 
  • Zekat wakala štedni ulog – namijenjen za klijente koji žele da blagovremeno i sistematično odvajaju sredstva kojim će izvršiti obavezu zekata.

Za sve dodatne i detaljne informacije klijenti se mogu obratiti direktno u najbližu poslovnicu BBI banke ili pozvati besplatnu info liniju 0800 200 20 kako bi uz stručnu pomoć BBI zaposlenika odabrali štednju koja će najpotpunije zadovoljiti njihove trenutne i buduće finansijske potrebe.

Štedite sigurno i halal, investirajte u svoju budućnost i postanite partneri BBI banke.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine