digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Vojno muftijstvo promovisalo knjigu „Međureligijski dijalog i mirotvorstvo“ autora hfz. mr. Saudina Gobeljića

Autor: Novembar 16, 2018 0

U sklopu realizacije Plana obilježavanja Mevluda – rođenja Muhammeda, a.s., u strukturi odbrane Bosne i Hercegovine, jučer je u Domu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine promovisana knjiga ''Međureligijski dijalog i mirotvorstvo – sa podnaslovom: mapiranje društvenog angažmana kršćanskih međureligijskih i mirotvornih organizacija u postratnoj Bosni i Hercegovini'', autora hafiza, magistra Saudina Gobeljića. Vojno muftijstvo, na čelu sa Vojnim muftijom, Hadis-efendijom Pašalićem, odlučilo je da u saradnji sa autorom, ovo vrijedno djelo bude predstavljeno kako za uposlenike u sistemu odbrane, tako i za širu društvenu zajednicu.

O djelu su govorili: prof. dr. Samir Beglerović, profesor na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu, prof. dr. Mato Zovkić, profesor emeritus na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu, prof. dr. Amir Karić, vanredni profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Tuzli, te sam autor, mr. Saudin Gobeljić. Promociju knjige moderirao je mr. Muhamed Okić, stručni savjetnik Vojnog muftije. U svojim izlaganjima promotori su istakli da je mr. Saudin Gobeljić, kao mladi istraživač, uspio oplemeniti naš prostor vrijednom studijom, prvom do sada ovog tipa, i da će ova knjiga biti kvalitetan doprinos suživotu naroda u Bosni i Hercegovini i njihovom boljem međusobnom razumijevanju.

Vojno muftijstvo, kao organizator ovog lijepog skupa, promocijom ovog djela skrenulo je pažnju na vrijednost mira i međureligijskog dijaloga kao polazne tačke za mnoge pozitivne tokove u našem društvu.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine