digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Potpisan Memorandum o poslovnoj saradnji: BBI banka će bez naknade davati usluge ekonomskog konsaltinga za projekte Vlade KS

Autor: Novembar 24, 2016 0

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i direktor BBI banke Amer Bukvić potpisali su danas Memorandum o poslovnoj saradnji koji ima za cilj promociju ekonomskih i privrednih potencijala i projekata Vlade Kantona Sarajevo, poboljšanje investicijske klime, rast zaposlenih kroz privlačenje stranih investicija.

"Vlada Kantona Sarajevo je strateški opredjeljena za ubrzanje ekonomskog rasta kroz javne i strane investicije i povećanje prihoda budžeta. Ovo naše opredjeljenje je potvrđeno i Strategijom razvoja Kantona Sarajevo do 2020. godine koju je usvojila Skupština Kantona u septembru ove godine. Interes za ulaganja je u stalnom porastu, a kroz stvaranje kreditnih fondova, u čemu nam i BBI banka daje veliku podršku, stvaramo mogućnosti da privredni subjekti dođu do sredstava pod povoljnijim uslovima“, naglasio je premijer Konaković.

Prema ovom memorandumu BBI banka će besplatno pružati usluge ekonomskog konsaltinga za investicijske projekte Vlade Kantona Sarajevo što će biti posebno dragocijeno s obzirom da BBI banka i njen BBI VIP biznis klub već osmu godinu zaredom organiziraju međunarodnu investicijsku konferenciju Sarajevo Business Forum (SBF).
Ova konferencija postala je globalna platforma za promociju projekata i privrednih potencijala, analizu i pripremu projekata, te adekvatnu prezentaciju privrednih potencijala, kao i uvezivanje privrednika i investitora na individualnoj i institucionalnoj razini.

„BBI banka već osmu godinu putem SBF-a radi na dovođenju stranih investitora i promociji naših proizvoda u svijetu. Kroz BBI VIP biznis klub organizirali smo, osim SBF-a koji svake godine okupi više od hiljadu učesnika iz cijelog svijeta, i susrete domaćih i stranih privrednika u BiH i prezentaciju naših kompanija u inozemstvu. Putem naših osnivača i mreže naših kontakata u svijetu uvezujemo domaće kompanije i strana tržišta. Potpisivanje ovog memoranduma je nastavak naše korporativne strategije na jačanju ekonomije Kantona i BiH. BBI stručnjaci će pro bono pružiti usluge finansijskog konsaltinga. Naši eksperti na polju investicijskog bankarstva će pružiti podršku Vladi kroz savjetovanje u evaluaciji projekata, potencijalnih investitora, pripremi i struktuiranju pojedinih projekata i investicija, pregovaranju i pripremi dokumenata za realizaciju te u samoj realizaciji", rekao je nakon potpisivanja Bukvić.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine