digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Realizacija projekata u bošnjačkim područjima u Prizrenu

Autor: Oktobar 24, 2016 0

Razgovori o realizaciji novih infrastrukturnih projekta, prije svega izgradnja tunela na putu Prizren - Rečane u kanjonu Bistrice, proširenje puta Dragaš - Brod, kao i nastavak radova na putu Restelica - Strezimir bili su teme razgovora predstavnika bošnjačke Koalicije Vakat sa ministrom infrastrukture Kosova, koji je održan 20. oktobra 2016. godine.

Predstavnici Koalicije Vakat na čelu sa ministrom Rasimom Demirijem, zamjenikom ministra Usmenom Baldzijem, poslanicima Ćerimom Bajramijem i Dudom Balje, kao i savjetnikom ministara Demirija, Memisom Birdainijem podsjetili su ministra za infrastrukturu u Vladi Kosova Lutviju Zarka da je kanjon Bistrice  najugroženji i najrizičniji put na Kosovu, jer zbog odrona stijena prolaznici su izloženi velikim rizicima. Na sastanku je dogovoreno da se ovaj projekat realizuje u nekoliko faza, a da prva faza izgradnje tunela u kanjonu Bistrica započne naredne godine. Ministar Zarku je obavijestio predstavnike Koalicije Vakat da će narednih dana zajedno da obiđu kanjon Bistrice i da će nakon toga biti izrađen konkretan projekat. 

Na sastanku je također zatraženo od ministra da se napravi adekvatno rješenje za saobraćaj koji vodi ka župskim selima, kako se ne bi koristila zaobilaznica Pousko, Jablanica, Lokvica.

Takođe ministar je dao punu podršku proširenju puta Dragaš-Brod, kao i izdvajanju sredstava za nastavak puta Restelica - Strezimir.

(www.gorapress.net)

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine