digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Travnik: Održano takmičenje iz Amme džuza za polaznike mekteba i Škole Kur'ana

Autor: Februar 05, 2017 0

U subotu, 05. februara, 2017. godine nakon ikindija-namaza u Islamskom centru na Kalibunaru u Travniku održano je takmičenje iz Amme džuza za polaznike mekteba i Škole Kur'ana na području Muftijstva travničkog.

Odjel za mektebsku nastavu i mlade Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH po prvi put organizuje takmičenje za polaznike mekteba i škola Kur'ana u hifzu 30 džuza koji nisu stariji od 15 godina.

Prema uputstvima iz Uprave za vjerske poslove Muftijstvo travničko je uputilo poziv medžlisima za prijavu kandidata i organizovalo takmičenje za odabir dvoje najboljih takmičara koji će predstavljati Muftijstvo na takmičenju u Sarajevu 18. februara.

Komisija u sastavu mr. Aljo-ef. Cikotić, hfz. Ibrahim-ef. Bektaš i Rešad-ef. Lendo ispitala je deset prijavljenih kandidata. Svaki kandidat dobio je po pet pitanja. Nakon zbrajanja rezultata komisija je ustanovila da su bolji od ostalih bili Jusufović Zejd učenik IV razreda osnovne škole iz mekteba Maline čiji je muallim Mezuk-ef. Grabus i Turčinović Ajla polaznica Škole Kur'ana u Bugojnu, a njena muhaffiza je hfz. Amela Šehić.

Nakon akšam-namaza usljedilo je proglašavanje pobjednika i uručenje nagrada pobjednicima i njihovim muallimima, uz konstataciju da su svi takmičari pokazali zavidno znanje.

Koristimo priliku da čestitamo svim takmičarima, njihovim roditeljima, muallimima i muallimama, a pobjednicima želimo puno uspjeha na takmičenju u Sarajevu.

Izvor: www.miztravnik.ba

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine