digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Dirhem uplatio 10.000 KM za drugu fazu izgradnje kuće u Maglaju

Autor: redakcija Februar 09, 2015 0

Shodno potpisanom Ugovoru sa Medžlisaom IZ-e Maglaj o pomoći u izgradnji kuće za porodicu Mujaković, Humanitarna organizacija ˝Dirhem˝ je uplatila novac za drugu fazu izgradnje u iznosu od 10.000 KM, od čega je 2.000 Eura donirao bošnjački džemat ˝Ebu Hanife˝ iz Austrije.

Ovom uplatom Dirhema dosadašnji iznos donacije je zaokružen na 25.000 KM, a nadamo se da ćemo uz podršku naših plemenitih donatora osigurati i preostalih 5.000 KM, čime bi se u potpunosti osigurala sredstva za izgradnju ove kuće.

Predviđena vrijednost ovog projekta je 35 000 KM, s tim što će dio sredstava u iznosu od 5.000 KM osigurati Crveni križ FBiH.

Radovi  teku predviđenom dinamikom i mi se nadamo da će dovršetak izgradnje i predaja kuće porodici biti krajem marta.

Ovom prilikom posebno se zahvaljujemo džematu Bošnjaka ˝Ebu Hanife˝ iz Austrije, ali i ostalim donatorima čije su donacije također bile važne i bitne i u mnogome pomogle da se približimo našem krajnjem cilju, a to je izgradnja nove kuće za porodicu koja je svoju izgubila u klizištu.

Akcija za prikupljanje preostalih novčanih sredstava potrebnih za dovršetak izgradnje još traje. Sve informacije o tome i upute za uplatu možete naci ovdje.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine