digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Ahatovići: Večer Kur'ana i ilahija

Autor: Novembar 19, 2018 0

U okviru manifestacije Selam ya Resulallah, džemat Ahatovići i mreža mladih Novi Grad Sarajevo, u prelijepoj Ahatovićkoj džamiji, organizirali su večer Kur'ana i ilahija.



Program je počeo nakon jacija-namaza obraćanjem domaćina Mevludin ef. Čosića, imama džemata Ahatovići, koji je izrazio dobrodošlicu prisutnima, a posebno omladini iz drugih džemata a zatim se zahvalio učačima Kur'ana, hafizima, imamima te svim prisutnim na odzivu na večer Kur'ana.



Prvi učač je bio Zejd Svraka a potom su nastupili: Hilmi Sherbi, hfz. Adnan Maati, hfz. Ahmed Hamidović.

Osim učenja Kur'ana program je upotpunjen izvedbama ilahija i kasida koje je osim pomenutih hafiza, interpretirao i Riad Subašić.

 Na kraju programa, kako je to i najavljeno, vaz je održao hafiz mr. Maid ef. Ibrahimović koji je govorio Kur'anu i blagodatima koje nam Allah kroz njega spušta.

Hafiz je naglasio važnost druženja s Kur'anom koji je lijek za tijelo i dušu. 

Večeri Kur'ana prisustvovali su imami iz džemata Bojnik Mehidin ef. Bešlić i imam iz džemata Zabrđe, koji je ujedno i koordinator mreže mladih Novi Grad. 

Organizatorima čestitamo na još jednoj uspješno organiziranoj aktivnosti s dovom Uzvišenom Allahu da obilato nagradi sve one koji su na bilo koji način doprinijeli da ova aktivnost se uspješno realizira. Amin!

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine