digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Druženje polaznika Škole Kur'ana u Bugojnu

Autor: Decembar 17, 2018 0

Sinoć je u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Bugojno održan prigodan sohbet i druženje sa polaznicima Škole Kur'ana koja aktivno djeluje 10 godina u gradu Bugojno.

 Među prisutnima našli su se muallimi Škole Kur'ana: Vahida Arnaut, hfz. mr. Semir Imamović, hfz. Mahir-ef. Ramić, Hana Čehaja - muallima koja će zamjeniti Vahidu Arnaut, Senahid-ef. Čehaja - također novi muallim škole, kao i glavni imam Vehid-ef. Arnaut.

Muallima Vahida Arnaut u svome obračanju zahvalila  se svim polaznicima koji su bili aktivni tokom ovih godina, a potom je podjelila svečane diplome za žene koje su završile hatmu. Naglasila je da je imala čast i zadovoljstvo raditi ovaj hairli posao i u svom emotivnom govoru pohvalila sve polaznice koje su joj pružale podršku i zajedno s njom učile Kur'an.

Prisutnima se obratio i glavni imam Vehid efendija koji je govorio o nastanku ove Škole i njenome radu tokom svih godina, potom je hfz. mr. Semir Imamović podjelio diplome najmlađim polaznicima i održao kratki vaz-i nasihat o bereketu učenja Kur'ana.

Ispred Škole Kur'ana "Ebu Bekr Es-sidik" obratio se njen rukovodilac Haris-ef. Amidžić koji je čestitao prije svega osnivačima ove Škole Vehidu efendiji i njegovoj hanumi Vahidi, kao i svim polaznicima na njihovom radu i uspjehu koji su pokazali, te je i istakao da je ova škola Kur'ana jedna od najprepoznatljivih i najaktivnijih škola kako na području našeg muftiluka tako i na području cijele države. Haris-ef. je uručio priznanje i hediju Vahidi hanumi za njen rad i uspjeh, dok je dovu na kraju proučio hafiz Semir. 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine