Radovi na oštećenoj džamiji u Ćehajama

Autor: D.B. April 26, 2016 0

SREBRENIK: april 2016. – U ponedjeljak 25.04.2016. godine nastavljeni su radovi na obnavljanju oštećenih dijelova džamije u džematu Ćehaje, Medžlis IZ-e Srebrenik.

Da podsjetimo, u ponedjeljak 7. marta 2016. godine oko 17 h usljed olujnog nevremena praćenog jakom grmljavinom, od udara groma u munaru džamije, pričinjena je velika materijalna šteta na  džamiji u džematu Ćehaje i oštetio kompletnu električnu instalaciju, stradali su svi električni uređaji, kao alemi na vrhu munare. Pored štete na džamiji stradali su i kućanski aparati u nekoliko domaćinstava koja se nalaze blizu džamije. Komisije za procjenu štete su izašle na teren i utvrdili da za sanaciju oštećenja na džamiji u Ćehajama treba izdvojiti oko 8.000 km.

Na džamiji je sanirana šteta na elektro kotau, a danas je stigla dizalica kako bi se sanirala šteta na alemu džamije i električna instalacija. Prema riječima imama džemata Ćehaje Jasmin-ef. Begunića, sredstva za sanaciju štete osigurali su džematlije, Medžlis IZ-e Srebrenik i privredni subjekti.

 

 

 

© 2017 Preporod All Rights Reserved. Implemented by HudHudPro - Video produkcija