digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

U Kiseljaku održan predramazanski koncert

Autor: Mirza Bilić Maj 16, 2016 0

Medžlis Islamske zajednice Kiseljak u saradnji sa Turskim kulturnim centrom Yunus Emre Fojnica, organizovao je predramazanski koncert u dvorani Srednje škole u Kiseljaku, u petak, 13.05.2016. godine

Jedan od učesnika programa je bio Omladinski hor Medžlisa islamske zajednice Kiseljak.  Spojem mladosti, ljepote i milozvučnih glasova, počastili su prisutne svojom izvedbom.

Na koncertu je nastupio i hor tekije Mesudijja, sa izvedbom duhovne muzike, ali i mevlevijskim plesom derviša.

Specijalni gost je bio Armin Muzaferija sa izvedbom ilahija i sevdalinki, a u pratnji hora tekije Mesudijja.

Na kraju, prisutni su imali priliku pogledati i poslušati koreografije KUD-a Kiseljak, na ćelu sa Merhunisom Bejtić i Irhamom Čehajićem. Djeca podjeljena u dvije grupe, mlađa i starija, obućena u narodnim nošnjama i sa osmijehom na licu, zaista su bila veliko osvježenje na kraju programa.

U ime domaćina, dobrodošlicu su zaželili Glavni imam MIZ-e Kiseljak, Kenan ef. Bajrić i predsjednik IO MIZ-e Kiseljak, Nermin Merhemić, kao i direktor instituta Yunus Emre, koji je ukratko i upoznao prisutne sa aktivnostima ovog Instituta.

Koncertu je prisustvovao i načelnik Općine Kiseljak, g-din Mladen Mišurić – Ramljak, koji je pozdravio prisutne i zaželio da u miru i sretno ispostimo predstojeći Ramazan, te predsjednik Općinskog vijeća, g-din Benis Topalović.

U sklopu ove manifestacije, iskorištena je prilika i ispred MIZ-e Kiseljak uručene su tri smbolične nagrade za tri Kiseljačanina, koji su u protekloj godini ostvarili značajne uspjehe. Nagradu je dobila Nejra Rahmanović, koja je u kik boksu osvojila 5. mjesto na Evropskom, a 2. mjesto na svjetskom prvenstvu. Nagradu je dobio i književnik Neđad Topalović, koji je izdao roman „Nakaza“, te g-din Mirsad Mujić, koji je izabran za Generalnog direktora BH Pošta.

Ubuduće se nadamo i želimo još više uspjeha za naše kiseljačane. Zahvaljujemo se svim učesnicima i gostima, a posebno Institutu Yunus Emre iz Fojnice na ćelu sa Direktorom na partnerstvu u organizaciji ove manifestacije.

 

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine