digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Muftijstvo tuzlansko: Srebrenica zauvijek ostaje glas savjesti i opomene

Autor: Oktobar 17, 2016 0

U ovom gradu on se prije podne sastao sa svim imamima i glavnim srebreničkim imamom Damirom-ef. Peštalićem, s predsjednikom i članovima Izvršnog odbora Medžlisa IZ-e Srebrenica, te predsjednicima svih džematskih odbora na tom području.

Tokom ovog susreta muftija Fazlović je informiran o stanju u džematima i prilikama u kojima žive muslimani na području ove općine, posebno u kontekstu posljednjih lokalnih izbora i strepnji koje su oni izazvali.

U današnjem razgovoru muftije tuzlanskog s imamima i džematlijama u Srebrenici potvrđena je potpuna odlučnost da se sačuva zajedništvo u džematima i opredijeljenost muslimana Srebrenice da svoja životna pitanja uređuju u mjestu gdje su rođeni i gdje žele živjeti. U zajedništvu je najveća snaga i garant opstojnosti muslimana Srebrenice, istaknuto je tokom susreta.

Muftija Fazlović je poručio da će Islamska zajednica nastaviti svoju primarnu zadaću na cijelom srebreničkom području, i da će još snažnije brinuti o stanju muslimana u ovom dijelu domovine.

"Nada koju istinska vjera pruža snažan je oslonac svima da istrajemo u borbi s poteškoćama. Srebrenica zauvijek ostaje glas savjesti i opomene, i to moraju svi znati", kazao je, između ostalog, muftija Fazlović u svome obraćanju.

Poslije podne se muftija susreo i s predstavnicama udruženja majki Srebrenice.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine