50godina.jpg
digitalbanner-naslovna7.jpg

Podijeljeno 1000 paketa u Istočnoj Bosni

Autor: E. Subašić Juni 27, 2015 0

Danas je u gradovima Istočne Bosne od Foče do Zvornika Ured za društvenu brigu Rijaseta IZ podijelio 1000 paketa povratnicima.

Paket sadrži pored osnovnih namirnica vreću brašna i paket higijenskih preparata. Akcija se sprovodi u suradnji s BBI bankom i nastavak je podjele pomoći koju Rijaset svakih par mjeseci organizira s tim da je ovo po prvi put ovako masovna akcija.
Sve namirice su domaćeg porijekla od bh firmi poput Klasa iz Sarajeva koji je značajno učestvovao u akciji.
Hamed Efendić iz Ureda za društvenu brigu kazao je novinarima da je cilj ovih paketa simbolično kazati da je IZ uvijek sa povratnicima od njihovog prvog dana povratka te da se nada da će svi u narednim godinama dolaziti u ove gradove da kupuju proizvode od povratnika s obzirom da su se mnogi počeli baviti proizvodnjom malina, jagoda i drugih poljoprivrednih kultura. Prema riječima Mustafe Muharemovića, predsjednika MIZ  Zvornik, ovo "više nam znači jer znamo da neko na nas misli nego sami sadržaj paketa". Povratnici Muški Ramić iz Bratunca koja je izgubila sina u agresiji na BiH a živi sa drugim sinom i njegovom suprugom ovaj paket posebno znači jer "živimo od moje penzije i poljoprivrede".

Više informacija u printanom izdanju Preporoda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2017 Preporod All Rights Reserved. Implemented by HudHudPro - Video produkcija