digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Bihać: Održana promocija Udruženja socijalnih pedagoga USK

Autor: Nedim Botić Novembar 24, 2016 0

U srijedu, 16. novembra, je održana promocija Udruženja socijalnih pedagoga USK-a na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću.

 

Mnogobrojnim gostima, zvanicama i publici su se obratili prodekan Islamskog pedagoškog fakulteta dr.prof. Izet Terzić, voditeljica Odsjeka socijalna pedagogija i duhovna skrb doc. dr. Nusreta Kepeš, profesorica Sena Družić, prof. dr. Muharem Štulanović koji je prodajom svojih knjiga finansirao osnivanje Udruženja, te dragi gosti iz Zenice, mr. Emina Babić te predsjednica Udruženja diplomiranih socijalnih pedagoga Zenica Anida Dudić. Obratila se i predsjednica ovog Udruženja Smaila Balić. Članovi UO-a ovog Udruženja predstavili su ciljeve Udruženja te objasnili kolika je potreba za ovakvim udruženjem.

„Potreba za osnivanjem udruženja javila se nakon što je prva generacija Odsjeka socijalna pedagogija i duhovna skrb završila četverogodišnji studij. Naime, do tada je naša pomoć zajednici bili organizirana u sklopu Fakulteta kroz praksu u raznim institucijama, a samo osnivanje udruženja proširuje naše djelovanje. Udruženje smo osnovali jer smo svjesni da živimo u društvu koje vapi za pomoći u svim sferama života, počev od ranog uzrasta pa do treće životne dobi. Ne želimo biti nijemi posmatrači. Udruženje broji oko 120 članova (studenata Socijalne pedagogije i duhovne skrbi). Mladi smo, sposobni, kreativni, željni promjena nabolje te svojim znanjem i vještinama stojimo na usluzi društvu. Naš cilj je jasan: zdrava jedinka, zdravo društvo, odnosno prevencija i sanacija svih socijalno patoloških problema.“, izjavila je Smaila Balić, predsjednica Udruženja socijalnih pedagoga USK.

Ovim putem se Udruženje socijalnih pedagoga USK zahvaljuje svima što su došli i drago im je da je naša zajednica prepoznala potrebu za njihovim radom.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine