digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Knjiga u kojoj se opisuje genocid u Bosni u izdanju Drake Univerziteta

Autor: April 13, 2017 0

Na svečanom otvaranju Islamskog centra U Atlanti, SubmitDžordžiji, uvaženi reisu-l-ulema dr. Husein ef. Kavazović je u svom posebno nadahnutom govoru kazao kako su naši islamski centri, naše džamije ili bošnjačke kule ovdje u Americi jednako važne za BiH i Bosnjake kao i one na Drini, Uni, Savi, Neretvi… 

 

Istinitost ovih riječi potvrdjuje knjiga/udžbenik u izdanju Drake Univerziteta koja je svjetlo dana ugledala jučer, u četvrtak 6. aprila 2017. godine u kojoj je opisana bosanska kula odnosno Islamsko-edukativni centar EZAN u Des Moines-u baš u pravom svijetlu, te u kojoj je jasno i nedvosmisleno spomenut počinjeni genocid nad Bošnjacima. 

Smatramo da je ovo veliki uspjeh za BiH i Bošnjake i da će ova knjiga/udžbenik biti svojevrstan dokument koji će BiH i Bošnjake štititi od falsifikovanja i podmetanja lažne historije. Molimo Allaha, dž.š., da sve naše bosanske kule, u domovini i dijaspori osnazi u borbi za istinu i pravdu koja nam je itekako danas potrebna.


Koristimo priliku da se zahvalimo profesoru Tim Knepper-u, fotografu Bobu Blanchard-u kao i studentu koji je šest mjeseci observirao u našoj zajednici Matthew Backe-u.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine