digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Lider Lige muslimanskog svijeta odlikovan medaljom časti Malezije

Autor: April 21, 2017 0

DŽEDA: Generalni sekretar Lige muslimanskog svijeta u Meki je nagrađen najvećom kraljevskom medaljom časti Malezije kao zahvalnost za doprinos u promovisanju umjerenosti

 

Generalnom sekretaru Lige muslimanskog svijeta iz Saudijske Arabije, uvaženom Muhammedu bin Abdul Karimu Al-Isa, je uručena medalja kao izraz zahvalnosti Malezije za njegov rad na promociji harmonije.

Al-Isa se zahvalio sultanu Malezije na ovom priznanju rekavši da mu je bila čast prihvatiti poziv da posjeti Maleziju. Tokom svoje posjete Al-Isa se susreo sa bivšim premijerom Malezije Abdullahom Badawijem, zatim sa ministrom za vjerske poslove Jamilom Khir Baharom i ministrom za visoko obrazovanje Idrisom Jusohom.

Nosiocu ove medalje pripada izuzetna zahvalnost i potpuni imunitet na teritoriji Malezije za života, te je dodijeljena uvaženom Al-Isa da iskaže zahvalnost Malezije njemu lično i učenjacima Lige muslimanskog svijeta za primjenu vrijednosti umjerenosti, harmonije i suživota. Al-Isa je održao sastanak sa predsjednikom Senata, senatorom SE Feng Swan, koji se zahvalio Čuvaru dva sveta harema za uspostavljanje centra „Kralj Selman“ za mir u svijetu što je pomoglo da se Kraljevina Saudijska Arabija i Malezija udruže u promovisanju mira.

Al-Isa je održao predavanje o umjerenosti na Institutu za posredovanje pri Vijeću ministara Malezije za promociju tolerancije među svim sektama društva.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine