digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Nove prijetnje imamu u Bosanskom Novom

Autor: Vijesti.ba Mart 17, 2019 0
Emir ef. Nuhić Emir ef. Nuhić
Emir Nuhić, imam u džematu Blagaj, u Bosanskom Novom strahuje za sopstveni, ali i život svoje supruge i troje maloljetne djece, nakon zastrašujućih poruka i prijetnji smrću koje je od izvjesnog Danela Rajkovića dobio putem Facebooka.

Rajković se Nuhiću obratio putem messengera na Facebook stranici „Džemat Blagaj Emir Nuhić“, koju je blagajski imam pokrenuo kako bi svoje džematlije mogao obavještavati o aktivnostima džemata.

Prvi put pisao mu je prije desetak dana, da bi mu se ponovo obratio sinoć, uz upozorenje da se ni najmanje ne šali u svojim namjerama.

Prvobitne prijetnje, koje je, kao što smo već i rekli, dobio prije desetak dana, odmah je uredno prijavio policijskoj stanici. Obećali su mu da će poduzeti sve što je u njihovoj moći kako bi se rasvijetlio slučaj. No, do današnjeg dana, povratnu informaciju nije dobio.

U tim porukama, Rajković je Nuhića nazvao balijom, te mu uz pogrdne riječi i psovke na račun islama, poručio i sljedeće: „Silovao bih ti kćerku i ženu u džamiji, a ti kao pas zavezan da gledaš. Onda bih te zaklao i zapalio džamiju“.

Da je stvar potpuno ozbiljna, Nuhić je shvatio sinoć kada je ponovo dobio nekoliko poruka na Facebooku.

Rajković je u tim porukama spomenuo i ruskog predsjednika Vladimira Putina, za kojeg je poželio da „poludi i počne ubijati muslimane kao Hitler Jevreje, da počne bacati nuklearne bombe po svim većim muslimanskim gradovima, kao što su Teheran, Istanbul, Bagdad, Kairo...“

„Trebalo bi bar prepoloviti broj muslimana u svijetu, jer islam je zlo. Treba vam izmisliti neku bolest kao što je HIV u Africi, pa da krepajete i djeca da vam crkavaju. Pala je na Markale!!! Nož, žica, Srebrenica!!!“, zastrašujuće su Rajkovićeve poruke.

Naglašava kako čvrsto stoji iza svojih prethodno izrečenih riječi, te navodi da će se „Turcima lično napiti krvi“, i da mu za to treba samo automat s četiri okvira i nekoliko bombi.

„Samo, pored mene nema muslimana, sve su četnici. Ali smislit ću nešto. Treba mi gomila Turaka da pucam po njima i bacim bombe. Je*aću vam majku lično. Pala je na Markale“, napisao je Rajković.

20190317 183559

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine