digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Rabita: Osuda napada na Mekku

Autor: Novembar 01, 2016 0

Liga muslimanskog svijeta (Rabita) je osudila zločinački pokušaj snaga pokreta Husi koji su lansirali balističku raketu prema gradu Mekki, a koja je presretnuta i uništena od strane saudijske protivzračne odbrane na udaljenosti od 65 kilometara od svetog mjesta muslimana bez bilo kakvih štetnih posljedica.

Generalni sekretarijat Lige muslimanskog svijeta pojašnjava kako ovaj zločinački čin razotkriva veličinu zablude i obmane u koju je zaglibila ova pobunjenička skupina koja se upustila u čin poigravanja s islamskim svetištima. Zaglibili su u najdublje pore sektaštva, mržnje i zlobe i postali okosnica regrutovanja i angažiranja u pravcu koji ne poštuje niti ima obzira prema svetostima. Povode se samo za svojim mitovima koji ih u zabludu odvedoše okrenuvši ih protiv njihovih porodica, pravca i historije. Šta više, toliko su nisko pali da su se okrenuli protiv islamskih svetinja i nečega što je zajedničko za sve muslimane. Eto kud ih odvede njihova mržnja i maloumnost.

Sekretarijat navodi kako ovaj očajnički pokušaj dolazi u kontekstu jednog čitavog niza nesmotrenih radnji ove odmetničke skupine. Sve se dešava nakon brojnih uzastopnih poraza koje doživljavaju. Ovaj zlobni čin usmjeren protiv svetinja je nešto veliko u Allahovoj vjeri i nagovještava, ako Bog da, potpuno iščeznuće i iskorjenjivanje te kriminalne grupacije i povratak mira i sigurnosti Jemenu. Uz Allahovu volju, izdajnici i svi oni koji su se okrenuli protiv njegovog legitimiteta i historije će biti poraženi.

Liga muslimanskog svijeta naglašava ogorčenost i osudu ovog gnusnog čina odmetničke kriminalne grupe koja se okrenula protiv najsvetijeg mjesta na zemaljskoj kugli. Liga izražava i svoju punu podršku Kraljevini Saudijskoj Arabiji i potpuno je uz nju spram ovog zla. Ubijeđeni smo i vjerujemo da je Kraljevina Saudijska Arabija uz sve blagodati koje joj je Uzvišeni Allah podario sposobna da se suprotstavi ovakvim i sličnim napadima štiteći islamske svetinje.

Datum objave: 28.10.2016./27.1.1438.H.  

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine