digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Iz sadržaja novog broja Preporoda, 15. oktobar

Autor: Oktobar 15, 2015 0

Islamske informativne novine „Preporod“, u broju od 15. oktobra 2015. god., analiziraju sadržaj Ugovora između Islamske zajednice i Države Bosne i Hercegovine koji se nalazi u završnoj proceduri usvajanja. Ugovorom se, za razliku od tendenciozne političke kampanje, uspostavlja ravnopravnost muslimana i Islamske zajednice.

U novopokrenutoj rubrici „Preporod pita“, dr. Enes Karić, direktor Uprave za obrazovanje Rijaseta IZ, i dekan FIN-a, dr. Zuhdija Hasanović, odgovaraju zašto nije izgrađen studentski dom Fakulteta islamskih nauka, dok direktor Vakufske direkcije, Senaid Zajimović, odgovara na pitanje kako Vakufska direkcija može pomoći izgradnju doma.

Preporod je pratio volentere, ljekare i mediscinsko osoblje BIMA-e, svojevrsne bosanske ljekare bez granica, u Kozarcu koji su pružali medicinske usluge povratnicima.

O akciji zekata na poljoprivredne proizvode za Preprod govori mr. Elnur Salihović, rukovodilac Ureda za zekat Rijaseta, dok tekstovima o Hidžri Preporod podsjeća na važnost i poruke ovog historijskog događaja u savremenom kontekstu.

I u ovom broju Preporod nastavlja razmatrati obrazovni sistem IZ, s fokusom na vjerske predmete, potencijrajući važnost usavršavanja obrazovnog sistema IZ.

Preporod je dostupan na kioscima širom BiH.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine