digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Sarajevo: Dodijeljena 41. stipendija

Autor: B.P. Decembar 07, 2015 0

U petak, 04. decembra 2015. godine u amfiteatru Fakulteta islamskih nauka potpisan je četrdeset i jedan ugovor o dodjeli stipendija iz Fonda Bejtu-l-mal Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, u organizaciji Ureda za društvenu brigu.

 

Ugovor o stipendiranju se potpisuje za jednu akademsku godinu, a mogućnost produženja ugovora ovisi o postignutom uspjehu učenika i studenata za proteklu godinu.

Također, Ured za društvenu brigu dodijelio je jednokratnu novčanu pomoć na ime školovanja učenicima i studentima koji su aplicirali za dodjelu stipendije ali nisu ispunjavali određene kriterije.

„Ovim činom želimo učenike i studente podstaći da naredne godine postignu bolje rezultate kako bi mogli konkurisati za dodjelu stipendije iz Fonda Bejtu-l-mal“, kazala je mr. Emina Bešlija, stručni saradnik u Uredu.

Povodom potpisivanja ugovora prisutnima su se obratili prof. dr. Zuhdija Hasanović, dekan Fakulteta islamskih nauka, Hamed Efendić, rukovodilac Ureda za društvenu brigu, Ibrahim Begović, u ime Uprave za nauku i obrazovanje te u ime studenata Amina Mujela.

Stipendije su dobili studenti, učenici srednjih škola, magistranti i jedan doktorant, sa područja cijele Bosne i Hercegovine.

Ugovorom o dodjeli stipendija obuhvaćeni su pored islamskih svi javni fakulteti: Medicinski, Prirodno-matematički, Filozofski, Fakultet političkih nauka i dr.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine