digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Dodjela stipendija Fonda "Bošnjaci" u subotu

Autor: Decembar 16, 2015 0

Obavještavamo Vas da je Fond ''Bošnjaci'' do sada stipendirao preko 1.700 posebno nadarenih učenika i studenata u Bosni i Hercegovini.

Među njima su 72 studenta i studentice sa prosječnom ocjenom 10,00, preko 200 najuspješnijih na Univerzitetima širom BiH, zatim 120 studenata dobitnika priznanja ''Zlatna značka'', ''Zlatna plaketa'', ''Povelja rektora'', ''Povelja dekana'' i dr., preko 110 učenika generacije i 14 hafiza Časnog Kur'ana.

U ovoj godini Fond ''Bošnjaci'' dodjeljuje 140 stipendija posebno nadarenim učenicima i studentima. Među ovogodišnjim dobitnicima stipendija su i 23 studenta sa prosječnom ocjenom 10,00 na najprestižnijim Univerzitetima u BiH kao i 15 brucoša učenika generacije. O kakvim se stipendistima radi najbolje govori njihova prosječna ocjena ostvarena u protekloj akademskoj godini koja iznosi 9,51.

S posebnim zadovoljstvom Vas pozivamo na svečanost potpisivanja Ugovora o stipendiranju učenika i studenata u školskoj/akademskoj 2015/16. godini koja će se održati u subotu, 19.12.2015. godine, u velikoj sali Gazi Husrev-begove biblioteke u Sarajevu, s početkom u 10:30 sati.

S tim u vezi molimo Vas da blagovremeno planirate i uputite vašu cijenjenu ekipu radi praćenja, ove za nas i naše stipendiste veoma važne svečanosti, a prije svega radi promovisanja i afirmacije mladih kroz obrazovanje i nauku.

U nadi da ćete se odazvati našem pozivu i dati vaš doprinos u afirmaciji obrazovanja mladih i podsticanja na dobro srdačno vas selamimo.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine