digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Medresa na 3. sajmu srednjih škola i fakulteta u Tešnju

Autor: M.K. Mart 27, 2016 0

U petak, 25. marta 2016. godine, u JU Sportski-rekreacioni centar Tešanj održan je 3. sajam srednjih škola i fakulteta. Organizator Sajma je Općina Tešanj u saradnji sa srednjim školama ove općine.

 

Učenici, njih oko 1.300 sa područja općine Tešanj, ali i susjednih općina, i njihovi roditelji imali su priliku prisustvovati sajamskoj prezentaciji škola i fakulteta sa prostora cijele Bosne i Hercegovine. Na ovaj način želi se omogućiti mladim ljudima, maturantima osnovnih i srednjih škola, lakši izbor srednje škole ili fakulteta.

U prethodne dvije godine, na Sajmu je učestvovalo oko 20 različitih fakulteta iz cijele Bosne i Hercegovine, 10 srednjih škola i 15 ostalih institucija koje su vezane za obrazovanje, a ove godine učešće je uzelo 9 srednjih škola i 19 fakulteta.

Sajam podržava i Udruženje privrednika Općine Tešanj, a sve u cilju školovanja kadra u skladu sa stvarnim potrebama privrede.

Izlagački štand i prezentaciju na 3. sajmu srednjih škola i fakulteta imala je i Gazi Husrev-begova medresa. Posjetioci sajma imali su priliku preuzeti promotivne materijale, primjerak učeničkog lista „Zemzem“, hemijske olovke i naljepnice sa znakovljem Medrese.

Na izlagačkom štandu su brojnim zainteresiranim učenicima tešanjskih, dobojskih i drugi osnovnih škola o Gazi Husrev-begovoj medresi govorili učenici Dženis Vilajet (IVb), Sadžida Hafizović (IVb), Advija Hrelja (IVc) i Madžida Hundur (IIc), te profesori hfz. Ammar Bašić i Mensur Kerla.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine