digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Medžlis Srebrenik bogatiji za još jednog magistra

Autor: D.B. April 01, 2017 0

U četvrtak, 23.03.2017. godine na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici održana je javna odbrana magistarskog rada imama, hatiba i muallima džemata Brda, Medžlis IZ-e Srebrenik, Ramiz-ef. Joldića pod nazivom «Uloga mektepske nastave u moralnom odgoju djece osnovnoškolskog uzrasta».

 

Rad je odbranjen pred komisijom u sastavu: prof. dr.hfz Halil Mehtić, predsjednik komisije, prof.dr. Nusret Isanović, mentor i član, prof.dr. Izet Pehlić, komentor i član. Odbrani su prisustvovali profesori fakulteta, porodica, famelija, kolege i prijatelji. Ovim činom Ramiz-ef. Joldić stekao je titulu magistra religijske edukacije.

Iz biografije mr Ramiz-ef. Joldića

Ramiz Joldić je rođen 05.03.1977 godine u Sladnoj opština Srebrenik, gdje završava osnovnu školu. 2001 godine završava medresu Osman-ef. Redžović u Visokom. Nakon završetka medrese radi honorarno u džematu Čekanici, Medžlis IZ-e Srebrenik, a od 2002 godine stalno zaposlen u džematu Brda, Medšlis IZ-e Srebrenik, gdje trenutno obavlja dužnost imama, hatiba i muallima.

Uporedo sa imamskim pozivom upisuje se na Islamski pedagoški fakultet u Zenici gdje 19. 10. 2007 godine ispunjava propisane uvjete za sticanje diplome o višoj stručnoj spremi i stručni naziv Nastavnik islamske vjeronauke.

Nastavlja druženje sa Islamskim pedagoškim fakultetom u Zenici i 22.01.2009 godine ispunio je propisane uvjete za sticanje diplome o visokoj školskoj spremi i stekao stručni naziv Profesor islamske vjeronauke.

Položio stručni ispit za imama hatiba i muallima 2009. godine u Sarajevu, a u skladu sa programom polaganja stručnih ispita pred stručnom komisijom imenovanom od strane Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Svoje školovanje nastavlja na postdiplomskom (master) studiju Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici – Odsjek Menadžment kvaliteta u religijskoj edukaciji, kao redovan samofinansirajući student. Magistarsku tezu pod nazivom « Uloga mektepske nastave u moralnom odgoju djece osnovnoškolskog uzrasta » odbranio je 23.03.2017. godine pred komisijom u sastavu : prof.dr.hfz Halil Mehtić, predsjednik komisije, prof.dr. Nusret Isanović, mentor i član, prof.dr. Izet Pehlić, komentor i član. Ramiz je nastavio svoje školovanje na istom fakultetu na trećem ciklusu studija/doktorski studij, odmah po završetku odbrane.

Ramiz-ef. je autor nekoliko naučno-stručnih radova. Oženjen je Joldić Fadilom, i ima dva sina Ensara i Faruka.

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine