digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Sisak: Postavljanje kamen-temeljca sutra

Autor: Novembar 11, 2016 0

Islamski kulturni centar u Sisku već dugo godina je potreba sisačkih muslimana koji na ovim prostorima žive generacijama doživljavajući ovaj grad ugodnim mjestom življenja i doprinoseći u svim segmentima razvoja društva.

 

Iz ljubavi prema svom gradu i sa željom da našim sugrađanima ponudimo mjesto gdje će se i u budućnosti sklapati i razvijati trajna prijateljstva ali i širiti spoznaja o vrijednostima koje živimo, sisački muslimani ne grade samo džamiju već Islamski kulturni centar koji će po svojoj ulozi, namjeni, sadržaju i prostoru predstavljati polivalentni Centar širom otvorenih vrata za sve plemenite, dobronamjerne, čestite ljude pozitivnih misli, emocija, otvorenog srca.

Islamski kulturni centar po svome arhitektonskom izgledu ne predstavlja promjenu identiteta grada nego obogaćivanje i oplemenjivanje duhovnog, društvenog, edukativnog identiteta i mozaika grada kao odraz generacijskog življenja njezinih građana koji su gradili i branili ovaj grad dajući najvrijednije što su imali od znanja, umijeća, rada, truda i života.

Zato nas raduje i sretni smo što je budući Islamski kulturni centar shvaćen kroz viziju prethodno navedenog što je dokazano proteklih mjesec dana novčanim prilozima, donacijama pojedinaca, sugrađana, tvrtki ali i svih onih koji budući Islamski kulturni centar doživljavaju kao bogatstvo grada Siska.

Raduje nas i sretni smo što je budući Islamski kulturni centar prihvaćen i kao projekat grada Siska i Sisačko-Moslavačke županije što je posvjedočeno pokroviteljstvom grada Siska i supokroviteljstvom Sisačko-Moslavačke županije Svečanosti polaganja kamena temeljca u subotu, 12. studenog 2016. s početkom u 11 h u Capraškoj ulici na lokaciji gradnje budućeg Islamskog kulturnog centra.

Samoj svečanosti odazvat će se veliki broj vjernika iz svih dijelova Hrvatske kao i iz BIH, ali i zemalja Europske unije.

Počašćeni smo dolaskom vrhovnog poglavara Islamske zajednice u BIH, reis-ul-uleme Huseina Kavazovića sa muftijama iz BIH, kao i generalnog direktora TIKE-razvojne agencije iz Turske.

Sve vjerske službenike u Hrvatskoj, imame, glavne imame, članove Sabora i Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj predvodit će predsjednik Mešihata IZ-e u Hrvatskoj, muftija dr.Aziz ef. Hasanović.

Svoj dolazak potvrdilo je nekoliko akreditiranih veleposlanika u R Hrvatskoj; veleposlanik Irana, Libije,Malezije, Kuvajta, veleposlanice Maroka i Alžira na čelu sa apostolskim nuncijem NJ.E nadbiskupom Alesandrom D'ericom.

Posebno će biti prisutni vjernici iz Unsko-sanskog kantona/županije s kojom graniči i naša županija,a svoj dolazak potvrdilo je nekoliko načelnika gradova u BIH na čelu sa premijerom Vlade Unsko-Sanskog kantona i dvojicom ministara.

Kao domaćine osjećamo čelnike grada Siska i Sisačko-Moslavačke županije koji će se u tom svojstvu i obratiti, gradonačelnike gradova u Županiji, čelnike javnih ustanova grada i županije, a uvaženi biskup sisački mons.Vlado Košić počastit će nas također prigodnim obraćanjem na skupu.

Na kraju, želim kao Sisčanin, građanin ovog grada i Županije, pozvati sve naše sugrađane, susjede, da se odazovu na našu svečanost u subotu, 12. studenog 2016. s početkom u 11 h i zajedno s nama posvjedoče ovaj značajan trenutak i podijele s nama veliku radost.

Također, ljubazno molimo sve naše susjede u okruženju parcele-zemljišta za razumijevanje zbog prometne regulacije i gužve i predlažemo da izađu iz svojih zgrada, domova te nam se pridruže kako bi ih mogli počastiti nekom od delicija koju će pripremati Vijeće žena Medžlisa Sisak.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine