digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Održana vanredna izborna skupština IZ Stuttgart

Autor: April 13, 2017 0

Stuttgart, 19.03.2017. U prostorijema Islamske zajednice Stuttgart održana je vanredna izborna skupština ovog džemata. Nakon dvadesetpet godina na čelu džemata dr. Ferid Kugić je napustio ovu dužnost pa je bilo potrebno izabrati novog predsjednika. Skupštini džemata se odazvao veliki broj džematlija a moderiranje skupštine je povjereno Bekiru ef. Šuško i Jusufu Julević. 

 

U jednoj demokratskoj atmosferi, konstruktivnoj i otvorenoj diskusiji svih članova skupštine, koji su izrazili želju da kažu svoje mišljenje i daju svoj prijedlog za kandidate, članovi skupštine su tajnim i javnim glasanjem izabrali nove članove Izvršnog odbora, Kontrolne komisije i Savjetodavnog vijeća. Trojici kandidata za predsjednika džemata je data prilika da se predstave i iznesu svoje mišljenje o budućem radu.

Nakon obavljenog tajnog glasanja za predsjednika džemata tj. Izvršnog odbora izabran je dr. Muhamed Baščelić. Drugi članova Izvršnog odbora izabrani su javnim glasanjem tj. aklamacijom.

Izvršni odbor sada čine:

Dr. Muhamed Baščelić – predsjednik
Dr. Rajif Džuzdanović – potpredsjednik
Fuad Subašić – sekretar
Nusmir Ćulov – blagajnik
Jusuf Pita – knjigovođa
Dr. Bernes Alihodžić – član
Almir Kasimović – član
Husein Abdić – član
Suad Rahmanović – član

Kontrolna komisija:

Nihad Novkinić
Hazim Pjanić
Tino Vukalic

Imam džemata Hamza ef. Subašić je po službenoj dužnosti član odbora i ne bira se.

Nakon što je izabran Izvršni odbor skupština je prema aktuelnom statutu džemata izabrala članove Savjetodavnog vijeća koje ima 13. članova ali nema ograničenja da ih bude i više, tako da se izborom došlo do 21. člana ovog vijeća. Uloga vijeća je da na poziv Izvršnog odbora učestvuje i pruži podršku u radu džemata.

Novoizabrani članovi Izvršnog odbora se zahvaljuju svim dosadašnjim članovima koji su u različitim vremenskim periodima i zaduženjima vršili neku od dužnosti u odboru a posebno dr. Feridu Kugiću koji je neumorno radio za džemat punih dvadeset i pet godina. Njegovo članstvo u sadašnjem sazivu Savjetodavnog vijeća će sigurno i dalji biti od velikog značaja. Izvršni odbor je u finansijskom smislu nagradio dr. Kugića putovanjem na umru.

Članovi Izvršnog odbora se zahvaljuju svim učesnicima na skupštini i svim džematlijama koji brinu i pomažu rad džemata.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine