banner-naslovna.jpg

Zasjedao Savjet muftije tuzlanskog

Tokom sjednice prezentirani su izvještaji o radu Muftijstva i medžlisa u 2016. godini kao i planovi rada za 2017. godinu. Utvrđen je kalendar kolektivnih dženaza, te kalendar vjerskih i kulturnih manifestacija u 2017. godini.

Članovi Savjeta su razmatrali informacije o inicijativi za osnivanje instituta za društvena i religijska istraživanja, zatim informacije o održanim seminarima i edukacijama.

Razmatrane su informacije o realizaciji akcije prikupljanja zekata na poljoprivredne proizvode i prikupljanja brašna za narod Sirije. Članovi savjeta su informirani o akciji Dani podrške Behram-begovoj medresi u Tuzli, kao i realizaciji sergije za izgradnju gradske džamije Islamskog centra u Banovićima.

Istaknuta je velika važnost organiziranja ovih akcija i iskazana zahvalnost džematlijama na njihovoj snažnoj podršci ovim aktivnostima.

Jedna od tačaka dnevnog reda bila je i informacija o dodjeli stipendija učenicima i studentima u Podrinju iz fonda Islamske zajednice, kao i informacija o pomoći Edinu Grbiću, našem sugrađaninu koji je teško bolestan.

Uz ove tačke dnevnog reda tretirane su i druge teme iz nadležnosti Muftijstva tuzlanskog

© 2017 Preporod All Rights Reserved. Implemented by HudHudPro - Video produkcija