digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Katedra tefsira i hadisa: Dozvoli da te Kur'an vodi

Autor: D.B. April 04, 2017 0

SREBRENIK: U petak večer, 31.03.2017. godine je u centralnoj džamiji u Srebreniku upriličena redovna katedra tefsira i hadisa, koja se više od godinu dana redovno održava posljednjeg petka u mjesecu.

 

Na samom početku nakon klanjanja akšam-namaza imam centralne srebreničke džamije Emir-ef. Brašnjić je poselamio prisutne i predstavio gosta-predavača mr.sc Nusret-ef. Kujrakovića, glavni imam Medžlisa IZ-e Gradačac. Tema katedre bila je: Dozvoli da te Kur'an vodi. Nakon uvodnih riječi Emir efendije prisutne je poselamio i glavni imam Medžlisa IZ-e Srebrenik Refik-ef. Hodžić, koji je u svom kratkom obraćanju istakao važnost ovog projekta. Na kraju svog obraćanja pozvao je predavača da počasti prisutne vazu-nasihatom. Prisutne je poselamio i predavanje održao na pomenutu temu Nusret-ef. Kujraković. Nusret-ef. je istakao važnost  razumijevanja poruke Kur'ana, poštivanja principa, izvršavanje naredbi i slijeđenja upute.

Ovu svečanost su uljepšali mladi Medžlisa Gradačac i Srebrenik izvodeći program koji je na prisutne ostavio veliki utisak. Nakon katedre upriličeno je druženje za omladinu Medžlisa IZ-e Srebrenik i Gradačac.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine