digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Koncertom ilahija i kasida završena manifestacija „Dani porodičnih vrijednosti“

Koncertom ilahija i kasida sinoć je u Studenstkom hotelu u Mostaru zatvorena jednomjesečna manifestacija „Dani porodičnih vrijednosti“.

Raznolike programa manifestacije uz odjel za brak i porodicu Medžlisa IZ-e Mostar organizirala je i Karađoz-begova medresa. U programu su učešća uzeli hor Medžlisa IZ-e Mostar „El-Kamer“, hor  Mreže mladih Muftijstva mostarskog „Zambak“ i Karađoz-begove medrese. Svaki od ponuđenih programa u proteklom mjesecu, na sebi svojstven način, prema ocjeni glavnog imama mr. Dine ef. Maksumića iznova je afirmirao zbiljske porodične vrijednosti, ukazao na štetnost negativnih utjecaja koje sobom nosi aktuelni civilizacijski trenutak. „Vjerujem da smo ovim programima uspjeli skrenuti pažnju naše javnosti, da su brojni građani  imali priliku okoristiti se sadržajima manifestacije. Svaka dobronamjerna kritika dobro nam je došla kako bi smo bili što bliže ispunjenju svoje misije“, kazao je ef. Maksumić.

 

Čuvanje porodične harmonije, o čemu je posebno bilo govora u programima, prema njegovom mišljenju trebao bi biti jedan od najprioritetnijih zadataka svakog čovjeka. Tokom programa savjet Odjela za brak i porodicu dodijelio je prigodne poklone hafizi Ajli Tipuri, učenici IV razreda Karađoz-begove medrese i dr. Irmi Đidelija. U obrazloženjima je navedeno da su njih dvije svojim radom, zalaganjem i rezultatima u protekloj godini zavrijedile divljenje i puno poštovanje Islamske zajednice. Poklone su im uručili rukovodilac odjela za brak i porodicu Muftijstva mostarskog Ramiza Bandić Kafadar i Faiza Alić šef službe za administrativno pravne poslove Muftijstva. 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine