digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

U Žepču održano takmičenje Islamske vjeronauke

Autor: R.Ag. April 24, 2019 0
Takmičenje održano u OŠ Žepče Takmičenje održano u OŠ Žepče

Žepački učenici ostvarili najbolji rezultat

Na 13. takmičenju  iz Islamske vjeronauke učenika 8. i 9. razreda osnovnih škola i 1. razreda srednjih škola na nivou zeničkog Muftiluka koje je održano proteklog vikenda u Žepču najbolje rezultate su pokazali učenici žepačkih škola, odnosno Medžlisa Islamske zajednice Žepče.Na takmičenju je učestvovalo 19 učenika iz 9 osnovnih i 6 srednjih škola s područja Muftiluka zeničkog. U kategoriji 8 razreda najbolji su bili: Eldar Deronja Žepče,Edib Mujanović  Maglaj i Nejla Omić Zavidovići.

Amina Čakrama Maglaj, Selma Zahirović Žepče i  Amira Mehić Zavidovići  bili su najbolji u konkurenciji 9.razreda a  među srednjoškolcima najboje rezulate ostvarili su :Ajla Hadžić Žepče,  Aida Hasanbašić Tešanj  i Lejla Alispahić  Maglaj.

Ekipno  Medžlis Islamske zajednice Žepče osvojio je prvo mjesto , drugi su bili učenici  sa područja maglajskog Medžlisa a treća ekipa Medžlisa IZ Zavidovići.

Učenicima koji su osvojili prva tri mjesta uručene su diplome i novčane nagrade, a svim učenicima i prigodni pokloni. Vjeroučiteljima i školama čiji su učenici osvojili prva tri mjesta također su uručena priznanja, a roditeljima zahvalnice.

Pobjednici takmičenja će predstavljati Muftijstvo zeničko na finalnom takmičenju  koje će se održati na nivou Rijaseta Islamske zajednice u BiH. 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine