digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Prijedor: Večer Kur'ana i ilahija „U susret Ramazanu“

U prijedorskom džematu Ćela u Bijeloj džamiji centralna vjerska manifestacija „U susret ramazanu“ održana je 03. juna 2016. god.


Programski sadržaj izveli su imami MIZ Prijedor kao i imami iz susjednih medžlisa, ilahije su učili Ale ef. Jušić, Emir ef. Nuhić, Almir i Šefik Delalović a svoj prvi nastup zabilježio je i novoformirani mektebski hor džemata Ćela. Odlomke iz Kur'ana učili su: Elvedin ef. Softić, Benjamin ef. Hodžić , Emir ef. Nuhić, Ale ef. Jušić i Šefik ef. Delalović.
Predsjednik Medžlisa IZ-e Prijedor Edhem Delić čestitao je domaćinima na organizaciji džematskom odboru i imamu Amir ef. Spahiću, te ispred medžlisa uručio zahvalnice donatorima za ovu manifestaciju. Zahvalnicu su dobili džemat Ćela, Džemat Čaršija-Stari Grad i restoran „Ena“.
Na kraju programa prigodni vaz na temu značaja ramazana i ramazanskog posta održao je gost predavač mr. Amir ef. Mahić, glavni imam MIZ Kozarac, dok je glavni imam MIZ Prijedor Husein ef. Velić čestitao na organizaciji i uputio ramazansku čestitku a dovu je proučio penzionisani imam Adil ef. Solo.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine