digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Predstavnici Gradske biblioteke u posjeti Medžlisu Srebrenik

Autor: D.B. Novembar 16, 2016 0

Danas, 15.11.2016. godine (utorak) predstavnici JU NUB Derviš Sušić Tuzla mr.sc Enisa Žunić i prof. Saliha Begtić su, na poziv predstavnika Medžlisa, boravili u posjeti Medžlisu IZ-e Srebrenik. Prilikom posjete obišli su prostorije Medžlisa, te razgovarali sa predstavnicima Medžlisa IZ-e Srebrenik predsjednikom mr.sc Abdullah Arifovićem i mr.sc Damirom-ef. Babajić.

 

Predsjednik Medžlisa Abdullah i Damir-ef. su upoznali goste o planovima Medžlisa na polju osnivanja specijalne biblioteke Medžlisa IZ-e Srebrenik, te o aktivnostima koje su sprovedene na ovom polju do danas, kao i one koje se planiraju sprovesti.

Gošće su iskazale svoju zahvalnost predstavnicima Medžlisa na ovom hairli projektu i na spremnosti da osnuju biblioteku. „Kada ste me prošle godine posjetili u biblioteci i iskazali spremnost na realizaciju ovog projekta pomislila sam da će to potrajati. A u avgustu mjesecu kada me Damir-ef. pozvao da razgovaramo, jer su se osnovni uvjeti gotovo ispunili, ostala sam zatečena. Danas ovdje razgovaramo, kolegica i ja, sa vama oko formiranja specijalne biblioteke pri Medžlisu. Takav projekat  smo realizirali i u Srebrenici i hvala Allahu dobro funkcioniše. Odlučile smo da ponudimo svoju pomoć. Razlog naše današnje posjete i jeste osnivanje te biblioteke, da damo svoj doprinos tom hairli projektu“-kazala je Žunić. Ona je, također, stava da je neophodno osnivanje ovakvih institucija koje će biti otvorene prema svakom čovjeku, a koje promovišu kulturu i civilizaciju te daju poseban značaj na polju nauke, knjige, znanja. I prof. Begtić je iskazala svoju zahvalnost na pozivu, te ponudila svaki vid pomoći ovom hairli djelu.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine