digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Najuspješniji muallim Muftijstva travničkog Almedin-ef. Mešković

Autor: Decembar 13, 2016 0

Na seminaru imama Muftijstva travničkog 21. novembra 2016. godine koji se održao u Bugojnu dodijeljena su priznanja za najuspješnije muallime 2015/16. godinu, a uručio ih je muftija travnički dr. Ahmed ef. Adilović.

Najuspješnijim muallimom je proglašen Almedin ef. Mešković, imam u džematu Lupac, Medžlis Islamske zajednice Vitez. Zaista velika radost kako za imama i džemat, isto toliko i za Medžlis Vitez. Almedin ef. Mešković je od 2011.godine konstantno najbolji muallim na području MIZ Vitez i ova plaketa ''Kasim ef. Mašić'' za najuspješnijeg muallima na području Mutijstva travničkog je kruna na njegov rad i hizmet Islamskoj zajednici. Pored toga što je najuspješniji muallim, ne manjka mu aktivnosti i na drugim poljima. Vrlo uspješno sa džematom Lupac organizira  petu godinu poznate tribine na kojima je učešće uzelo preko šezdeset alima širom BiH, kao što su: dr. hfz. Kenan Musić, mr. hfz. Sulejman Bugari, dr. hfz. Fail Bektaš, muftija dr. Ahmed Adilović, dr. Zuhdija Adilović, dr. Šefik Kurdić, muderris Nezim ef. Halilović i mnogi drugi ugledni profesori fakulteta i medresa. Također, četvrtu godinu u džematu Lupac se  tradicionlno  organizira „Večer Kur'ana“ povodom rođenja Poslanika, a.s., a na kojima učešće uzimaju poznati hafizi i karije.

Džemat Lupac je jedan od najaktivnijih džemata na našem Medžlisu, a prema riječima imama Almedin ef.  ''Nikada se nije desilo da  vakat klanjam sam u džamiji, a djecu učim u duhu islamski propisa  naše vjere i tradicije,  to je ono što mene motiviše  i daje mi podstrek da nastavim u svom uspjehu. Važni faktori za ovakve moje uspjehe je dobra komunikacija i saradnja sa roditeljima kao  dodatni i dopunski časovi mektebske nastave“.                

Pored imamsko/muallimskog posla koje obavlja vrlo ažurnuo i disciplinovano  iza čega stoje impozantni rezultati, Almedin ef. se vrlo uspješno bavi poljoprivredom i voćarstvom. Pored zasađenog voćnjaka i malinjaka na proljeće ako Bog da planira odpočeti  uzgoj pečela u suradnji sa istaknutim pčelarom Bahtijom Ahmić iz Ahmića.

ALIHODŽA MIRNES

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine