digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Kakanj: Dodjela priznanja i nagrada za takmičarski dio manifestacije "Salavat tebi Poslaniče"

Autor: Januar 07, 2017 0

U prepunoj sali Omladinskog centra Kakanj, u četvrtak 29.12.2016.god. sa početkom u 13:00 sati upriličena je dodjela priznanja i nagrada u sklopu takmičarskog dijela manifestacije „Salavat tebi, Poslaniče“, koju Medžlis IZ Kakanj organizira u mjesecu rođenja Božijeg Poslanika Muhammeda a.s. već treću godinu zaredom. Od oko 300 mladih koji su se takmičili, njih 40 je nagrađeno.

 

Za najbolji literarni rad, među učenicima VIII i IX razreda u  šest osnovnih škola na području općine Kakanj, nagrađeni su:

  1. Knita Čišija – učenica IX razreda  OŠ “HAMDIJA KREŠEVLJAKOVIĆ“.
  2. Amna Čizmić – učenica IX razreda OŠ „AHMED MURADBEGOVIĆ“.
  3. Ilma Velagić – učenica IX razreda OŠ „OMER MUŠIĆ.

Među učenicima Gimnazije „Muhsin Rizvić“ Kakanj najbolji su bili:

  1. Kanita Đokić,
  2. Emira Brodlija
  3. Merima Đokić,

A ispred Mješovite srednje škole Kakanj:

  1. Amila Subašić,
  2. Elvedin Smajić 
  3. Mahira Habibović,

Te Srednje tehničke škole „Kemal Kapetanivić“:

  1. Amna Delibašić,
  2. Aldina Kahrić,
  3. Ajla Silajdžić,
  4. Dok su knjigu s posvetom i ružu te priznanje za učešće u pripremi i realizaciji „Književne večeri o Poslaniku a.s.“ u Gradskoj biblioteci Kakanj dobile  sljedeće učenice: Merima Krivokapa, Mulija Sikira, Dženana Omerhodzic, Nermina Čaluk, Mirzeta Sikira, Neimarlija Mahira, Ramić Adna , Sikira Nedzma, Čizmić Altijana i Beganovic Nirvana.

    Pobjednik malonogometnog turnira, koji je održan u Sportskoj dvorani Kakanj, bila je ekipa Srednje tehničke škole „ Kemal Kapetanović“ a za nagradu dobili su priznanje i pehar koji je njihov kapiten s ponosom preuzeo, pokazujući sreću i zadovoljstvo zbog postignutog uspjeha. Odjel za rad sa mladima organizovao je takmičenje u „Gađanju vazdušnom puškom na deset metara“ koje je privuklo veliku pažnju i interesovanje omladine u našim džematima. U ovom takmičenju učešće je uzelo 83 učesnika iz 18 naših džemata. Priznanje za pojedinačne rezultate dobili su:

    1. Adin Bliznović,
    2. Bilal Delibašić,
    3. Kenan Zaimović,

    a u ekipnom dijelu takmičenja priznanja su uručena omladinskim koordinatorima za najuspješnije džemate. Poredak ekipa bio je sljedeći:

    1. Tršće,
    2. Obre,
    3. Čaršija.

     

    Od devet likovnih radova koje su pripremili mladi kakanjski slikari uz pomoć mentora Nermina Kozle, komisija je odabrala tri najbolja:

    1. nagradu osvojio je rad Eme Smolo,
    2. nagradu rad Berine Haračić,
    3. nagradu rad  Emine Kambur.

    Na nivou mekteba organizovano je takmičenje u poznavanju „SIRE – Životopisa Božijeg Poslanika Muhammeda, a.s.“, najbolji su bili:

    1. Muhamed Vehab, – Obre
    2. Davud Odobaštć, – Doboj
    3. Ahmed Mušanović, – Čaršija

    Na svečanosti su bili prisutni imami i vjeroučitelji koji su vodili djecu kroz pomenuta takmičenja te ih svojim prisustvom dodatno podržali i ohrabrili u njihovom daljnjem napredovanju u životu. Na kraju je riječ uzeo i glavni imam mr. Sulejman ef. Čeliković te čestitao djeci, prisutnim roditeljima, predstavnicima škola, imamima i vjeroučiteljima na velikom angažmanu i uspjesima postignutim u toku manifestacije „Salavat tebi, Poslaniče“. Tom prilikom je prisutne podsjetio na poznatu misao: „Niko nije toliko bogat da nema potrebu za osmijehom niti može biti neko toliko siromašan da ne može pokloniti osmijeh“. Mi smo obradovani dolaskom našega Poslanika s.a.v.s. neka se ta radost osjeti na nama i dijelimo je sa drugim ljudima.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine