digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Sarajevo: Posjeta muallima i predavanje u Gerontološkom centru Nedžarići

Autor: Nedim Botić April 18, 2017 0

Medžlis IZ Sarajevo svakog mjeseca organizuje posjete muallima Gerontološkom centru u Nedžarićima, i na taj način pruža duhovnu podršku i okrijepu njegovim korisnicima.

Podsjećamo, Gerontološki centar Sarajevo je jedina ustanova ovakve vrste u Sarajevu. Imaju 343 korisnika na domskom smještaju koje su tu uglavnom iz zdravstvenih razloga, ali i samoće. 

Pored osnovne socijalne i zdravstvene zaštite, Centar nudi ishranu, higijenske usluge, sve vrste servisnih kao i dodatne aktivnosti poput različitih sekcija kako bi život starijih osoba u Centru bio upotpunjen.

Protekle sedmice je tako upriličena redovna mjesečna posjeta sarajevskih muallima, koja je i uvertira pred dolazak mubarek mjeseca Ramazana.

U posjeti Centru su bile muallime mr. Amela Brdar, Enisa Meštrovac i Dženana Delić koje su okrijepile duše slušalaca učenjem sure Jasin, mevluda slušalaca ilahija. 

Prisutne je predavanjem počastio mr. Salih-ef. Meštrovac, imam Lubine džamije na Vratniku. Govorio je o mubarek mjesecima redžepu, ša'banu i mubarek Ramazanu, i svim blagodatima koje nam oni nose.

Na kraju druženja je proučena dova za zdravlje i sreću korisnika Gerontološkog centra.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine