digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Breza: Centralni mevlud za žene

U četvrtak 27. aprila 2017, poslije podne namaza u Gradskoj džamiji u Brezi upriličen je mevlud za žene povodom obilježavanja Lejletul-miradža i treće godišnjice od osnivanja Asocijacije žena Medžlisa Islamske zajednice Breza.

Prije mevluda u Medžlisu je upriličen sastanak članica Izvršnog odbora Asocijacije sa dr. Safijom Malkić, stručnom saradnicom u Odjelu za brak, porodicu i ženski aktivizam Rijaseta IZ-e u BiH, kojem su prisustvovali glavni imam Zejd ef. Sokić  i sekretar Naim ef. Smajić. Na sastanku se razgovaralo o aktivnostima iniciranim od strane Asocijacije i Odjela za brak i porodicu te pozitivnim iskustvima iz proteklog perioda uz zaključak da ove aktivnosti treba intenzivirati s obzirom na činjenicu da se žene rado odazivaju na predložene programe i da na aktivnostima učestvuje veliki broj žena i djevojaka.

46 breza1

Mevlud, odlomke iz Kur'ana, ilahije i kaside proučile su muallime MIZ Breza,  dobrodošlicu prisutnim i zadovoljstvo zbog velikog interesa za mevludski program izrazila je muallima Eldina Frljak, koordinatorica za brak, porodicu i ženski aktivizam MIZ Breza, a predavanje na temu braka i porodice održala je dr. Malkić uz poruku ženama da se budu dobre, zadovoljne i odgovorne vjernice, supruge i majke i da svojim pozitivnim stavom, trajnim strpljivim angažmanom doprinesu sreći, slozi i harmoniji u bračnoj i porodičnoj zajednici. Ove poruke uspjele su pronaći put do srca džematlijki. Na druženju poslije mevluda sve prisutne džematlijke bile su počašćene specijalitetima koje su pripremile vrijedne članice Asocijacije žena MIZ Breza.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine